"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ισόβια κάθειρξη στον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε τις καταδίκες ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του επιφανούς δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν και άλλων πέντε προσώπων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί τον Φεβρουάριο για τις κατηγορίες ότι παρείχαν βοήθεια στους συνωμότες της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Αχμέτ Αλτάν, ο αδελφός του Μεχμέτ Αλτάν κι άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν καταδικαστεί προηγουμένως σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κατηγορούνταν για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Μεχμέτ Αλτάν αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο, ωστόσο η δική του καταδίκη επικυρώθηκε, αφού ποινικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απελευθέρωσή του.

Ο Αχμέτ Αλτάν είχε καταδικαστεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη της απόπειρας πραξικοπήματος, όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής:

«Όποιες κι αν ήταν οι εξελίξεις που οδήγησαν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία, λαμβάνοντας τις ίδιες αποφάσεις, ο Ερντογάν ανοίγει τον ίδιο δρόμο», είχε πει.

Στην ίδια εκπομπή, ο Μεχμέτ Αλτάν αναφέρθηκε σε «μια άλλη δομή» στους κόλπους της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ώστε να παρέμβει.

Οι εισαγγελείς έκριναν πως οι δηλώσεις των αδελφών ήταν κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους υποστηρικτές του Γκιουλέν για ανάληψη δράσης λέγοντας ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση του Συντάγματος», σύμφωνα με το Anadolu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης