"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή στους Έλληνες οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Υπουργείο Οικονομικών, ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω, τους χορηγεί ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή ύψους 200 ευρώ, από την 1ηΑυγούστου 2020.

Η εν λόγω παροχή θεσπίζεται με τροπολογία στο υπό συζήτηση Φορολογικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα χορηγείται με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή η ελάχιστη τιμητική προσωπική παροχή είναι προφανές ότι απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης. Επιπλέον, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Eίναι fake news αυτό, και δεν προέρχεται εξάλου απο τον κρατικό προϋπολογισμό: “Χρηματικό βοήθημα χορηγείτο και χορηγείται σε αιτούντες άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (και πλέον ESTIA II CBI), με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τα ποσά κατ’ άτομο ανέρχονται σε έως 75 (90) ή 150 ευρώ, κατά περίπτωση. Ποσά 400 ευρώ ή 550 αντιστοιχούν, κατά την προϊσχύουσα κλιμάκωση του βοηθήματος, σε συνολικό ποσό για τετραμελή και επταμελή οικογένεια, αντίστοιχα, όταν δεν παρέχεται σίτιση.”

  1. Κύριε Trikalinos, δεν είσαι ΚΑΘΌΛΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΉΣ. Οι ομοϊδεάτες σου δεξιοί, ακροδεξιοί βουλευτές με τους παχυλούς μισθούς τους , τι ακριβώς προσφέρουν εκτός από σκανδαλα, μνημόνια, λεφτά σε λίγους και πλούσιους εκλεκτούς ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης