"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις από την Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν τολμούσα
να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια
και να τους πω ότι ζουν έτσι
επειδή εγώ δεν τόλμησα να αγωνιστώ

(γραμμένο στους τοίχους κατειλημμένου πανεπιστημίου στη Χιλή)

Και να που μετά από 6 χρόνια μνημονίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, προαπαιτούμενων, τρόικας, “θεσμών”, σκληρής καταστολής κι αυταρχισμού, μιντιακής τρομοκρατίας, εκβιασμών κι υποταγής, σφαγιαστικών αντιλαϊκών μέτρων, ανεργίας, μετανάστευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης, κατάργησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, έφτασε η στιγμή που η “πρώτη φορά αριστερά, τεύχος 2ο”, αποφασίζει και διατάσσει με διαδικασίες εξπρές,σαν τον κλέφτη μες τη νύχτα, να ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων που θα στείλει στον Καιάδα εκατομμύρια εργαζόμενους/ες κι ασφαλισμένους και ναρκοθετεί το εργασιακό τοπίο για τις νεότερες γενιές.
Νομοσχέδια που διαλύουν εργαζόμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες κι επιστήμονες, δημόσιους κι ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους και που καταστρέφουν κυριολεκτικά ζωές.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ΜΑΖΙΚΟΥ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΚΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Αγώνα που θα στηρίζεται πάνω στην πραγματική ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων, στην ενότητα της καθημερινής δράσης, των γενικών συνελεύσεων και των διαδικασιών βάσης, στην πάλη για την αξιοπρέπεια, το ψωμί και τη δουλειά, στην αντίσταση στην εργοδοτική τρομοκρατία, στον συντονισμό συλλογικοτήτων κι αγωνιστών/ στριών πέρα και απέναντι από την συνδικαλιστική και κομματική γραφειοκρατία που μόνο υπονομεύει και ξεφτιλίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όλες και όλοι στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους “λαιμητόμο” για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας και οι ζωές μας!
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού καλεί τους εργαζόμενους/ες, τον κόσμο της επισφάλειας και της ανεργίας, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
Καλούμε τον κόσμο της εργασίας την Κυριακή 8.5, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νομοσχέδια- τερατουργήματα, σε μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7 μ.μ. και καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις πολιτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα μετωπικά σχήματα και τα κινήματα αλληλεγγύης να συμμετέχουν μαζικά κι ενωτικά.
Επίσης καλούμε σε:
μαζική συγκέντρωση την Παρασκευή 6.5 στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ως μια πρώτη αντίδραση στην κίνηση της κυβέρνησης να φέρει τα νομοσχέδια προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο
μαζική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 7.5.στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και συμμετοχή στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση συνδικαλιστών, συλλογικοτήτων κι οργανώσεων στο Εργατικό κέντρο στις 11 π.μ.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης