"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για την απεργία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση μεθαύριο Πέμπτη απευθύνει προς τους εργαζόμενους η διοίκηση του εργατικού κέντρου Τρικάλων αντιδρώντας στα νέα μέτρα τα οποία όπως υποστηρίζει αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στις Δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και ώρα 10.00 στο εργατικό κέντρο.

Κ  Α  Λ  Ε  Σ  Μ  Α

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α Κ Η Σ   Κ Ι Ν Η Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Σ  27-11-2014

——————–

          Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες Ιδιωτικού &Δημοσίου τομέα, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αγρότες, Νέοι & Νέες

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Τρικάλων σας καλεί να δώσετε ΜΑΖΙΚΟ – ΜΑΧΗΤΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟπαρόν στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 10 π.μ.

 

Μία απεργία που γίνεται με αφορμή τον προϋπολογισμό ,την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα ΝΕΑ μνημονιακά μέτρα που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Μέσα από τον νέο προϋπολογισμό δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εντείνουν τα ήδη  εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων!

 

Προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως:

  • Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη.
  • Η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας.
  • Οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση – σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων.
  • Η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Δρομολογούνται επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.

Η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων  ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της δράσης των συνδικάτων.

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ .

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10π.μ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης