"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Τρίτη το απόγευμα στις 7 θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις αθλήσαντος. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Οικουμενίου σε οδούς της ενορίας.

Την Τετάρτη το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού, επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία του χωρίου προς τιμήν της Παναγίας.

Την Παρασκευή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων του χωρίου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φήκης. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Εν συνεχεία περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα μεταβεί στο Μνημείο Γενοκτονίας του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην Πλατεία Συνοικισμού όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στην Κρηνίτσα.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας το Σάββατο το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στην Κάτω Ελάτη.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στα Μεγάλα Καλύβια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης