"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Και από τα Τρίκαλα μεγάλη συμπαράσταση στην κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή, εκατοντάδες τρικαλινοί εξέφρασαν το απόγευμα τη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση, στην έναρξη των αναμενόμενα σκληρών διαπραγματεύσεων για το Μνημόνιο. Το κάλεσμα υπήρχε από πολίτες μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση και η Επιτροπή Στήριξης στην κυβέρνηση. Οι παριστάμενοι ήταν μεν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως δεν ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε πολύς απλός κόσμος, που ήθελε να εκφράσει τη συμπαράστασή του, να δηλώσει υπερήφανος, να εμφανιστεί ουσιαστικά για πρώτη φορά με ψηλά το κεφάλι.

Υπήρχαν, επίσης, συνθήματα που φωνάζονταν, μικροφωνική με τραγούδια και αραιά και πού διαβάζονταν κείμενα υπέρ της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και, παρά το τσουχτερό κρύο, διήρκησε μέχρι τις 8 περίπου.
0000000000
Παρίσταντο, επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ): η πρώτη είχε ήδη καλέσει σε χωριστή συγκέντρωση με αίτημα να έρθουμε ως χώρα σε ρήξη με την ΕΕ για διαγραφή του χρέους. Το δεύτερο μοίραζε προκηρύξεις, χωρίς να μετέχει στη συγκέντρωση, με το γενικό σύνθημα να είναι «Η διαπραγμάτευση σημαίνει υποταγή – Εξω απο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ η προοπτική»

00000

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα ή εγώ χάσει τα λογικά μου ή κάποιοι προσπαθούν,να μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η διαδήλωση τι εξέφρασε;
    Τη στήριξη της στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση. Ωραία ως εδώ. Το πρόβλημα όμως είναι τι επιδιώκει η κυβέρνηση από τη διαπραγμάτευση, που οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές στηρίζουν. Το τι επιδιώκει μας το έχει πει ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης :στις «βαθιές μεταρρυθμίσεις» του ΟΟΣΑ «θα προσθέσουμε – όπως είπε ο κ.Βαρουφάκης – περί το 70% των μεταρρυθμίσεων ή δεσμεύσεων που υπάρχουν στο υπάρχον Μνημόνιο»!Και τούτο, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, διότι πρόκειται για«δεσμεύσεις με τις οποίες ως σώφρονες άνθρωποι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον βεβαίως το 30%, που κρίνουμε απαράδεκτες, είτε μπουν σε αναστολή είτε αφαιρεθούν».

    Δηλαδή; όπως γράφει και ο Μπογιοπουλος σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα σας:Αυτό το κατά 100% βάρβαρο, το κατά 200% απάνθρωπο, το κατά 300% καταστροφικό και το κατά 1.000% κανιβαλικό Μνημόνιο, έγινε κατά 70% «καλό» Μνημόνιο; Έγινε κατά 70% «σώφρον» Μνημόνιο; Από πότε; Τώρα – μετά τις εκλογές – έγινε κι αυτό;…

    Είναι η περιτρανη απόδειξη αυτού που είχε πει κάποιος Ευρωπαίος πολιτικός :Ό,τι μέτρα δεν κατάφεραν να περάσουν οι λεγόμενες δεξιές κυβερνήσεις, ο,τι βρώμικη δουλειά δεν κατάφεραν να κάνουμε αυτές το κατάφεραν οι λεγόμενες αριστερες κυβερνήσεις. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βαπτιζοντας το κρέας ψάρι και το 70% του μνημονίου σώφρον, , μέχρι και τον άγριο καπιταλιστικό ΟΟΣΑ μεγα μεταρυθμιστη!!!!

    • Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Με την κατάλληλη φρασεολογια και συνθήματα και τέτοιου είδους συγκεντρώσεις πάνε να καλύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει να μας τη “φορέσει” με 70% μνημόνιο και 30% ΟΟΣΑ. Να φανταστείτε ότι στη συγκέντρωση ήταν και γνωστά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, δηλαδή οι φαν του ΓΑΠ!!!Αυτοί που ακόμη στηρίζουν τις επιλογές ΓΑΠ, που έφερε το μνημόνιο και υπερασπιζουν ακόμη την αναγκαιότητα της επιβολής του!Τώρα μάλλον στηρίζουν μάλλον μόνο το 70% και γιαυτό θα πήγαν και στη συγκέντρωση.
      Εδώ ταιριάζει ένα άλλο ωραίο που γράφει ο Νικόλας στο άρθρο του.Τους το αφιερωνουμε: Τώρα εκείνο που ακούμε είναι ότι «σε συνεργασία με τους εταίρους μας και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα καταστρώσουμε μαζί το σχέδιο καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης» που διέλυσε την Ελλάδα. Θαυμάσια ιδέα. Αλλά αυτοί, οι εταίροι μας και η Κομισιόν τους δεν ήταν που την προκάλεσαν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα; Αυτοί δεν είναι που ενώ έβαζαν τη φωτιά, μας εύχονταν από πάνω και «καλό κουράγιο Έλληνες»; Αλλά τώρα θα «καταπολεμήσουμε» την ανθρωπιστική κρίση μαζί τους… Με ποιους; Με αυτούς που την προκάλεσαν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης