"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Και στις κάλπες η συνεργασία του μαρξιστικού – λενινιστικού χώρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενωμένος κατέρχεται ο παραδοσιακός «μαρξιστικός – λενινιστικός» χώρος στις επικέιμενες εκλογές, καθώς το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώθηκε ότι θα σχηματίσουν κοινά ψηφοδέλτια. Είχε προηγηθεί άλλωστε προ ημερών η άκαρπη συνάντηση του ΚΚΕ (μ-λ) με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΚΚΕ (μ-λ) σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεν ότι «τα προβλήματα του λαού μας, των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας, που υποφέρουν από τη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να βρουν τη λύση τους μέσα από τις κάλπες και από μια κυβερνητική εναλλαγή», αλλά ξεκαθαρίζει ότι απαιτούνται «αποφασιστικά βήματα για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης που θα «ξαναφέρει» τον ξεσηκωμό του 2010-12 στις σημερινές συνθήκες, κόντρα στις αυταπάτες και τη γραμμή της υποταγής και αναχώρησης από την πάλη, που επέβαλαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και του ρεφορμισμού».

Γι αυτό και ανακοίνωσε ότι «το ΚΚΕ(μ-λ) θα συμμετέχει στην πολιτική μάχη των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ, με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα», ιδιαίτερα καθώς «από την μέχρι τώρα συνεργασία των δύο οργανώσεων στο κίνημα, στην Π.Α.Α.Σ, στη Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. αλλά και στις προηγούμενες εκλογές έχει διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική βάση που δίνει τη δυνατότητα στην από κοινού παρέμβασή τους και σε αυτήν την εκλογική μάχη».

Το δε Μ-Λ ΚΚΕ σε άλλη ανακοίνωσή του διαμηνύει ότι «δεν θα διστάσει μπροστά στις δυσκολίες, θα δηλώσει “παρών” στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις , όπως έκανε πάντα και θα δώσει αποφασιστικά μια σκληρή πολιτική μάχη». Εκτιμά μάλιστα ότι οι δυσκολίες που θα εμφανιστούν την τρέχουσα περίοδο «θα είναι πρώτα και κύρια πολιτικές μπροστά στη νέα πολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί από τους αχαλίνωτους εκβιασμούς και τα διλήμματα των κυρίαρχων αντιδραστικών δυνάμεων μέσα κι έξω από τη χώρα κι από τις λαϊκές προσδοκίες και αυταπάτες που καλλιεργούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για μια άμεση φιλολαϊκή κυβερνητική διέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης