"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Και τα Τρίκαλα ανάμεσα στις πόλεις …. με πλαστά πτυχία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Περίπου 1.500 τίτλοι σπουδών, πτυχία, από τα Τρίκαλα, τη Βοιωτία, τη Δ. Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Άρτας, ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν είναι πλαστοί από υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό ανέφερε χτες ο διευθυντής γραφείου Υπουργείου Παιδείας Παναγιώτης Κατσαρός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι το ΥΠΕΣΔΑ «έδωσε εντολή να εφαρμόσουμε το νόμο Γιαννάκου. Το θέμα διαλεύκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η υπόθεση ερευνάται ήδη από το 2004 – 2005».

Οπως σηεμίωσε ο ίδιος «δεν είναι μια υπόθεση που αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η φάμπρικα αυτή έχει ξεκινήσει από το 1998 μια υπόθεση προ 15ετίας την εποχή που θριάμβευε στη χώρα μας το καθεστώς του δικομματισμού και των πελατειακών σχέσεων»

Οπως είπε ο Παν. Κατσαρός «σύμφωνα με τα πορίσματα, όλοι οι αετονύχηδες είχαν και πολιτικές πλάτες και πολιτική προστασία. Αυτοί οι τίτλοι είναι παράτυποι, άλλη η έννοια της πλαστότητας και άλλη της παρατυπίας».

Οπως επισήμανε: «Παράτυπος είναι ένας τίτλος που αποκτήθηκε και στη συνέχεια οι σχολές αυτές που εξέδωσαν αυτούς τους τίτλους έκλεισαν λόγω παρανομιών, παρατυπιών και ατασθαλιών. Δεν διεξήχθη ποτέ έρευνα εξατομικευμένη και μάλιστα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Εικάζουμε βάσιμα την συνυπαιτιότητα αλλά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα. Όπως έγραψε και χθες η Καθημερινή έχουμε επί του πρακτέου το φαινόμενο. Η μεν διοίκηση και το ΑΣΕΠ να αφαιρούν αυτούς τους τίτλους και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να έρχονται τα δικαστήρια και να αποδίδουν πίσω τους τίτλους ή να διατάσσουν την επανεξέταση των μαθητών σε συγκεκριμένα μαθήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Κελίνοντας, ο ίδιος σημείωσε ότι «το θέμα αυτό το εξέτασε η κ. Γιαννάκου και ψήφισε ένα νόμο το ν. 3577 ο οποίος νόμος θα έπρεπε να δώσει τη δυνατότητα επανεξέτασης. Σήμερα βρισκόμαστε στο 2016, ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

aftodioikisi.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης