"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

…και φέτος το μάθημα αρχίζει από α όπως “αλληλεγγύη”

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΔΙΚΤΥΟ‘’αλληλεγγύη για όλουςστα ΤΡΙΚΑΛΑ

Για 2η χρονιά συμμετέχουμε στην καμπάνια με σύνθημα παιδεία για όλους’’, με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και πολλές οικογένειες όχι απλώς δυσκολεύονται αλλά αδυνατούν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, πολύ περισσότερο να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε σχολικά είδη.

Ως δίκτυο αλληλεγγύη για όλους οργανώνουμε πρακτικά βήματα, που από τη μια στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης και από την άλλη αποτελούν πράξεις σύνδεσης των διαφορετικών τμημάτων της κοινωνίας που βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει υπάρχοντες θεσμούς και να δώσει λύση στο οξυμένα προβλήματα της επιβίωσης και της παιδείας, συμβολίζει όμως την πίστη μας στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε.

Φέτος, η προσπάθειά μας αποκτά επιπλέον βαρύτητα γιατί στοχεύει στην ανακούφιση και των παιδιών της Γάζας. Στόχος μας είναι μέρος των σχολικών ειδών που θα συγκεντρωθούν να προωθηθεί σε καταυλισμούς προσφύγων και να λειτουργήσουν τα σχολεία στη Γάζα . Γνωρίζουμε ότι η προσπάθειά μας αυτή θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες, βρισκόμαστε όμως σε συνεννόηση με ανάλογες κινήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και την κίνηση “Ένα καράβι για τη Γάζα”.

Καλούμε λοιπόν, όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν ενεργά, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια, τσάντες κ.λπ.) που περισσεύουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση, ή προσφοράς καινούργιων, όταν είναι δυνατόν, ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μήνυμα αλληλεγγύης προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, συσφίγγοντας έτσι τις σχέσεις μας μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας και οργανώνοντας τη συλλογική αντιμετώπισή τους.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνει: Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου

10 πρωί – 1 μεσημέρι

στην αρχή του πεζόδρομου ‘Ασκληπιού’ (ΤΖΑΚΣΟΝ)

και η διάθεσή τους θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Παράλληλα, για τα παιδιά θα υπάρξει μια βιωματική προσέγγιση της αλληλεγγύης με αφήγηση, παιχνίδια και χώρο ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση μελών του δικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης