"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Καληνύχτα … Κύριε… Σαμαρά…!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής : Σ’ όλο το φάσμα της ζωής ισχύει ο κανόνας «ό,τι έχει αρχή έχει και τέλος». Είναι μια πικρή αλλά αληθινή, νομοτελειακή θέση. Το βλέπουμε στον άνθρωπο με την γέννηση και τον θάνατο. Το αντιμετωπίζουμε στη φύση με την άνοιξη και τον χειμώνα. Το βιώνουμε στην πολιτική με την άνοδο των κυβερνήσεων και την πτώση αυτών. Αυτό το φαινόμενο σήμερα στη χώρα μας είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και σχετίζεται με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εάν δεν υπάρξει συναίνεση, όλα δείχνουν πως η πτώση της Συγκυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αναπόφευκτη. Η Τρίτη και .. φαρμακερή είναι σίγουρη, παρά τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι και κάτω από αφόρητη ψυχολογική καταπίεση και τρομοκρατία. Πάντως τα κουκιά … δεν βγαίνουν και ο μύλος. .. του πολιτικού σκηνικού με ίντριγκες, εκβιασμούς, μεταγραφές και υποσχέσεις, τραυματίζει θανάσιμα το πολιτικό σύστημα και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους συμμετέχουν στα τεκταινόμενα.
Τα πολιτικά τρωκτικά, που βλέπου την βέβαια πτώση του βρώμικου και στημένου πολιτικού συστήματος, πηδάνε από το καράβι, που … βουλιάζει. Σε μερικά κόμματα δεν μπορούν να φτιάξουν ψηφοδέλτια, ενώ οι κάλπες … ξεσκονίζονται για να στηθούν στις 25 Ιανουαρίου, παρά τις ψευδολογίες των κρατούντων, ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2016 και ότι η Συγκυβέρνηση της καταστροφής θα … εξαντλήσει την τετραετία. Η καταστροφολογία και τα σενάρια τρόμου του BLOOMBERG και των τοκογλύφων δεν θα περάσουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός για τον πολιτικό του καιροσκοπισμό, ήταν ο άνθρωπος που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κων/νο Μητσοτάκη, 1993. Από τον Αντιμνημονιακό Αγώνα πέρασε στην στήριξη της δοτής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Οι δανειστές και οι ντόπιο νταβατζήδες της οικονομίας και της πολιτικής υποσχέθηκαν να τον στηρίξουν. Τώρα τον πετούν σαν στημένη λεμονόκουπα.
Η πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά έδειξε σημεία προσωπικής εκδίκησης, για την πολιτική απομόνωση που είχε για περίπου είκοσι χρόνια. Ήρθε περισσότερο για να τιμωρήσει, παρά για να βοηθήσει την πατρίδα. Γύρω του συσπειρώθηκαν επικίνδυνοι άνθρωποι, τρωκτικά Μ.Κ.Ο, αεριτζήδες, καιροσκόποι, πολιτικοί… αθίγγανοι και ανεπαρκείς φυσιογνωμίες.
Το σύστημα… Σαμαρά, που άλλα έταζε στον Λαό προεκλογικά και άλλα έκανε μετά, που υπέγραφε τα Μνημόνια και έφερε στην πατρίδα μας την μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή, που έταξε «λαγούς με πετραχήλια» σε στελέχη της Ν.Δ., για να τον βοηθήσουν το 2012, και μετά τους έκλεισε την πόρτα, που χρησιμοποίησε όλους τους ανθρώπους της «Πολιτικής Άνοιξης» και έδιωξε τους αγωνιστές της Ν.Δ., καταρρέει σαν χάρτινος Πύργος. Την Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς… πέφτει εκτός κι αν βρεθεί συναινετική λύση χωρίς Σαμαρά και χωρίς Βενιζέλο και άμεσες εκλογές, πράγμα αδύνατο και για την Συμπολίτευση και για την Αντιπολίτευση.
Οι Σαμαροφύλακες είναι σε απόγνωση και κανένας δεν γνωρίζει το μέλλον της Ν.Δ., αφού πρωτοκλασάτα στελέχη της δεν δέχονται να μπουν στα ψηφοδέλτια της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Γεγονός είναι πως ο Πρωθυπουργός και η κλίκα, που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου, σε λίγο θα ναι μια θλιβερή παρένθεση και ο Λαός τους θεωρεί εχθρούς και προδότες της χώρας, αφού την παρέδωσαν στα σαγόνια των τοκογλύφων. Ο Αντώνης Σαμαράς τώρα δεν μπορεί να ξανά αποστατήσει και δεν μπορεί να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Έχει άδικο ο Βύρων Πολύδωρας που χθες είπε «διάγγελμα κάνουν οι τσαρλατάνοι και οι αγύρτες, κύριε Πρωθυπουργέ». Τώρα ΠΕΦΤΕΙ.
Καληνύχτα, κύριε Σαμαρά…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης