"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

ΚΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ- του Δημήτρη Γκανούλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια λέξη χιλιάδες ιστορίες.

ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

Έρωτες που δεν εκφράστηκαν ποτέ επειδή το εγώ δεν ήθελε να εκτεθεί.

Συγνώμες και αλήθειες που δεν ειπώθηκαν, δικαιώματα που καταστρατηγήθηκαν «Μου έλειψες» «θέλω να σε δω» που αποσιωπήθηκαν και προτίμησαν να πνιγούν σε τσιγάρα και ποτό.

Αριθμοί που δεν πληκτρολογήθηκαν όταν χρειάστηκε , ανόητοι χειρισμοί. Και όλα αυτά γιατί. Γιατί από το να ακούσεις ένα όχι προτιμάς να πέσεις από τα Μετέωρα.

Ο Εγωισμός πρέπει πάντα να συγχωρείται γιατί δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.

Από την άλλη ο έρωτας αν υπάρχει εγωισμός δεν είναι έρωτας και αν η αγάπη είναι κτητική δεν είναι αγάπη. Μη λυπάσαι αυτούς που κλαίγονται για τις προβληματικές σχέσεις, γιατί δεν κάθισαν πότε να σκεφτούν πως λίγη αλήθεια, λίγη εντιμότητα, λίγη ανιδιοτέλεια μπορούν να γίνουν τα πιο γερά θεμέλια μιας σχέσης.

Έχουν ερωτευτεί την πάρτη τους ,και δεν σηκώνουν το κεφάλι για να δουν πιο πέρα από την μύτη τους. Είναι όμως και η φιλοσοφία όταν γίνεσαι καμάκι, βλέπεις το μωράκι να σηκώνει το κεφάλι και εκεί  όλα τα λεφτά.

Οι στιγμές οι ώρες και τα αγγίγματα, η αναστάτωση κι οι κόμποι στο στομάχι, το βάρος στο στήθος από τον πανικό της ευτυχίας, η απόλαυση του κορεσμού και της σοφίας, το κύμα μέσα στο κεφάλι μου η τρικυμία που δεν λέει να κοπάσει, ο φόβος για το ύστερα ,για το μετά, οι ευωδίες των χυμών και οι επιλογές.

Να ο έρωτας. Κατανοώντας πως δεν μπορούμε να κατέχουμε κάποιον άλλο και δεν έχουμε καμία επιθυμία να ανήκουμε σε κάποιον.

Γνωρίζουμε ότι η οικειότητα φέρνει κοντά τους ανθρώπους, αλλά είναι ευθύνη του καθένα να διατηρεί την αυτονομία του. Ο έρωτας και οι στενές σχέσεις προκαλούνται και δεν απειλούνται από διαφορές. Χρησιμοποίησε τα πράγματα αγάπα τους ανθρώπους – είναι τραγικό – το πόσοι  πολλοί  κάνουν ακριβώς το αντίθετο στο όνομα της αγάπης.

Δεν υπάρχει ίσως πιο φυσική ούτε πιο ικανοποιητική πράξη που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος από αυτή που βρίσκεται σε μια ώριμη σεξουαλική οικειότητα εδώ, στην υψηλότερη μορφή της υπάρχει μια βαθιά επιθυμία ολοκληρωτικής συγχώνευσης με τον άλλο. Είναι μια έσχατη έκφραση αγάπης που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά – φροντίδα,  προσφορά, μοίρασμα, επιβεβαίωση, αποδοχή, παραχώρηση και παραδοχή.

Η σεξουαλικότητα όταν είναι η έκφραση πραγματικής αγάπης μπορεί να είναι η θεμελιώδης ανθρώπινη ένωση. Μια γυναίκα θα ξεχάσει αυτά που είπες, θα ξεχάσει τι έκανες, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ πως την έκανες να αισθανθεί.

Όλα  αυτά όταν είσαι νέος. Κάθε πράγμα στο καιρό του. Θεωρείς κάποιον ενήλικο όταν σκέφτεται με το μυαλό και όχι με τα γεννητικά του όργανα. Ο ενήλικας έχει την εμπειρία και την ωριμότητα να αποτρέψει κάτι το οποίο μπορεί όσο υπέροχο και να φαίνεται  να είναι από προσωρινά τραυματικό ως και μακροπρόθεσμα καταστροφικό για έναν νέο άνθρωπο.

Ο ενήλικας θα θυμάται τις γεμάτες πάθος στιγμές και μπορεί κάπου  αλλού ένας άλλος άνθρωπος να θυμάται τις ίδιες στιγμές σαν ταπεινωτικές σωματικά και ψυχολογικά.

Πνίξτε τον εξουσιαστή που έχετε  μέσα σας, τον πολιτικό, τον μπάτσο και το δικαστή και το σκληρό εργοδότη.

Πνίξτε τον βιαστή και τον εγκληματία  μέσα σας.

Εδώ και 40 χρόνια προσπαθώ να αποτρέψω τις κότες να παίρνουν το ψωμί από τα χέρια ορισμένων ανθρώπων. Κάποιοι από αυτούς δεν γνώρισαν γυναίκα, κάποιοι απλά παντρεύτηκαν επειδή είχαν λεφτά η θέση.

Ποτέ οι συγκεκριμένοι δεν απόκτησαν κριτική  σκέψη. Άτομα παθητικά αντιλαμβάνονται τα πράγματα ως μαύρο και άσπρο «ναι» ή «όχι» χωρίς λεπτές αποχρώσεις. Αδυνατούν να δουν τις συνθέσεις και την περιπλοκότητα των πραγμάτων.

Τι ξέρεις ήδη; Πώς το ξέρεις ; τι προσπαθείς να αποδείξεις ή να καταρρίψεις; Ποια  στοιχεία πιθανόν προβλέπεις ;

Το χάρισμα της σεμνότητας που με κοσμούσε το να γίνομαι  τρόπο τινά «αόρατος» προκειμένου να μην θιγεί ο εγωισμός αυτών των ανθρώπων τελείωσε.

Ότι δεν έμαθαν στην ανηφόρα ας το μάθουν τώρα στην κατηφόρα. Την κατανόηση δεν μπορεί να στην διδάξει κανείς , δεν μπορείς να την σπουδάσεις χρειάζεται να γίνεις φώς  εσύ για τον εαυτό σου.

Χρειάζεται να ψάξεις μέσα σου, θα χρειαστεί να μάθεις πώς να βουτάς μέσα στο εαυτό σου όχι μέσα στις γραφές αλλά μέσα στη δική σου ύπαρξη….

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης