"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Καρδίτσα: Ο καταρράκτης Ανθοχωρίου μαγεύει τους φυσιολάτρες και όχι μόνο (vid)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Καρδίτσα είναι μία φιλόξενη πόλη και πμπορεί να υπερηφανεύεται και για τον -σχετικά άγνωστο- καταρράκτη στο Ανθοχώρι.

Οι φυσιολάτρες θα γοητευτούν από τον ποταμό Ανθοχωρίτη που διαρρέει το χωριό. Ακολουθώντας το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι θα συναντήσετε στην είσοδο του φαραγγιού τον πρόσφατα ανακαινισμένο νερόμυλο, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή πλαισιώνεται από οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά που καταλήγουν στους απαράμιλλης ομορφιάς καταρράκτες Ανθοχωρίου.

Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε είτε προς τις πηγές Εννέα Βρύσες που βρίσκονται σε υψόμετρο 1500μ. μέσα από το μονοπάτι, είτε προς τη βρύση Μαλλιά και τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

DSC_2290.JPG

Η περιοχή είναι πνιγμένη στα πλατάνια, ενώ ανάλογα με την εποχή θα συναντήσετε στη διαδρομή σας τσαμπιά από μανιταράκια. Πλησιάζοντας στους καταρράκτες θα ακούσετε τα αφρισμένα νερά τους να πέφτουν με ορμή.

 

Βόλτα στον καταρράκτη Ανθοχωρίου

Ωραία διαδρομή δίπλα στο ποτάμι σε καταπράσινο τοπίο. Ο καταρράκτης βρίσκεται στην αρχή του…

Eπιβάλλεται για όσους μένουν Πλαστήρα

Σε απόσταση 15 λεπτών απο τη λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται η αφετηρία ενός μονοπατιού ιδιαίτερα εύκολου. Επισκευτήκαμε το μέρος τον Αύγουστο του 2016…Είναι στην είσοδο του χωριού Ανθοχώρι …θα καταλάβεις το μέρος μόλις δεις το μονοπάτι…ακόμα και τον Αύγουστο που το επισκευτήκαμε ηθελε ζακετούλα…έξω είχε 35 βαθμούς και μέσα στο μονοπάτι σε αρκετά σημεία είχε 10…διότι δεν το χτυπάει ήλιος…χρειάζονται αθλητικά.

dasos.jpg

Τι; το σκέφτεστε ακόμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης