"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Κατάθλιψη στα ορεινά και στην Πύλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάποτε τα ορεινά του Δήμου Πύλης έσφιζαν από ζωή όλο το χρόνο. Σήμερα είναι η πιο αραιοκατοικημένη περιοχή της χώρας. Σε σημείο που επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας να εξετάζουν τη περιοχή ως ιδανική για να ασκούνται οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, αφού η ορεινή Ναυπακτία που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα, έχει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη. Ακόμη και αυτή η Πύλη, πρέπει να είναι η μοναδική πρωτεύουσα Δήμου, που δεν έχει καμία δημόσια υπηρεσία και τράπεζα(οι συγκρίσεις με το διπλανό Μουζάκι είναι θλιβερές).

Κώστας Κουτσονάσιος

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εχω καταστημα στην ελατη . αναμενωμενο ηταν και ειμαι πολυ χαρουμενος για αυτο . δικαιωθηκα τουλαχιστων στη δικη μου σκεψη οτι θα γινοταν αυτο … εντοπισα οτι θα δημιουργηθει προβλημα στα ορεινα και γενικα στην ελλαδα απο την 1 σεπτεμβριου του 2001 … τουτε καταλαβα τι θα συμβει … αλλα και αυτο να μην γινοταν ??? δεν αλαζει ο ελληνας το κατα ποσο υπαρχει επαγγελματικο επιπεδο στην ελατη και γενικοτερα ??? εσεις το ξερετε καλυτερα . δυστυχως για ακομη μια φορα σχολιαζω χωρις αποτελεσμα … οσο υπαρχει κακια στη ψυχη του ελληνα ??? οχι τα ορεινα θα ερημωσουν αλλα και η ελλαδα ολη .πως λεμε στα χωρια μας ??? και ψυχη να φυγει το χουει παραμενει για κληρονομια του επομενου . το προβλημα ειναι στην οικογενεια και ειδικοτερα στην ελληνιδα μανα … απο εκει αρχιζει η παιδεια του καθε ανθρωπου και οχι απο τα σχολεια … και κομενη αυτη η καραμελα … φταιει ο δασκαλος … φταει το κρατος … ολοι φταινε εκτος απο εμενα .

  2. Σχετικά με το θέμα της ερήμωσης των ορεινών περιοχών του Δήμου Πύλης, μήπως οι φωστήρες βουλευτές μας έχουν να προτείνουν κάτι, ή μόνο τους ψήφους των λιγοστών κατοίκων τους σκέπτονται;
    Και για να τους παρακινήσω εννοώ, σχέδια για προγράμματα ορεινών και απρόσιτων περιοχών, κίνητρα κλπ κάτι τέλος πάντων από αυτά που έχει το μενού της περιφερειακής ανάπτυξης που στοχεύει στην ισομερή κατανομή της.
    Όσο δε για τα αίτια της ερήμωσης αυτά είναι πολλά και έχουν την ιστορική τους έναρξη από τα μετεμφυλιακά χρόνια και πηγάζουν κυρίως από την έλλειψη παιδείας αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και αγάπης για τον πλησίον κάτι που όλοι το ξεχνάνε. παρότι τρέχουν στις εκκλησίες και τα μοναστήρια.
    Η παροιμία λέει “ κακό χωριό τα λίγα σπίτια”.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης