"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τους διωκόμενους αγωνιστές στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2014 οι καθαρίστριες που εργάζονταν σε καθεστώς εργολαβίας για την καθαριότητα στο νοσοκομείο Τρικάλων έδωσαν έναν αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και ενάντια σε ένα κύμα τρομοκρατίας και απολύσεων από τον εργολάβο που κύριο στόχο είχε το τσάκισμα του αγώνα τους. Ένας αγώνας που έβαλε στην πόλη μας συνολικά τα ζητήματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε παρόμοιο καθεστώς. Ένα καθεστώς που στο όνομα της υποτιθέμενης μείωσης του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών, δημιουργεί πεδίο τεράστιας κερδοφορίας για κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μια κερδοφορία που βασίζεται στους μισθούς πείνας που δίνουν στους εργαζόμενους, όταν τους δίνουν, στις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και στις συνεχόμενες απολύσεις προσωπικού.

Σήμερα, 5 μήνες μετά, ο εν λόγω εργολάβος κάνει μήνυση ενάντια σε 10 άτομα, που ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών. Ανάμεσά τους βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών παρατάξεων, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ιδ. Υπαλλήλων και δημοσιογράφοι που αναμετέδιδαν τις ειδήσεις που γεννούσαν οι καθημερινές κινητοποιήσεις. Αυτή η μήνυση δεν είναι καθόλου τυχαία και ειδικά σε μια τέτοια περίοδο. Είναι μια πράξη πολιτική που στοχεύει τον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου και όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Στοχεύει σε όλο τον κόσμο που αγωνίζεται είτε για τα δικαιώματά του είτε στέκεται αλληλέγγυος σε αγώνες που ξεσπάνε σε χώρους δουλειάς. Εντάσσεται στο κλίμα της όλο και πιο έντονης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που προωθείται κυρίως από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον τρικαλινό λαό την φασιστικού χαρακτήρα μήνυση του συγκεκριμένου εργολάβου και τον καλεί να σταθεί αλληλέγγυος στους διωκόμενους αγωνιστές και δημοσιογράφους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης