"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Καταρρέει η Μεγάλη Παναγία Σαμαρίνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έκκληση προς κάθε υπεύθυνο να υπάρξει άμεση υποστύλωση του Ιερού της Μεγάλης Παναγίας της Σαμαρίνας έκανε προς την ΕΡΤ Κοζάνης ο Ιερέας της εκκλησίας πατέρας Ευθύμιος Καραπούλιος.

Όπως τόνισε «η κατάρρευση τμημάτων έχει ήδη ξεκινήσει» και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται χωρίς καμία καθυστέρηση οι εργασίες υποστύλωσης, πριν όπως είπε χαρακτηριστικά «γίνει κάποιο ατύχημα και θρηνήσουμε κάποια ζωή». Τα προβλήματα με τη στατικότητα του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας ξεκίνησαν πριν από δύο δεκαετίες και αυτό που έγινε, όπως τόνισε ο πατέρας Ευθύμιος «ήταν η εκπόνηση μιας μελέτης το 1997, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Η Μεγάλη Παναγία της Σαμαρίνας Γρεβενών, που φέτος εορτάζει 200 χρόνια από την κτίση της και ξεχωρίζει για το τεράστιο πεύκο που είναι φυτρωμένο στο Ιερό του Ναού, συγκεντρώνει πλήθος πιστών κάθε 15Αύγουστο.

Για το θέμα αυτό έγινε ευρεία σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Σημανδράκου, του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης πατέρα Σεραφείμ και υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Ήδη για το θέμα αυτό έχει καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων της Β΄ Πειραιά, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία ζητά να μάθει αν υπάρχει πρόθεση για την αντιστήριξη του Ιερού Ναού και το χρονοδιάγραμμα της επισκευής του.

ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης