"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

ΚΕΑΟ: 150.000 νέα ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του ΟΑΕΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην «αίθουσα αναμονής» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών(ΚΕΑΟ) βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη από 15.001 έως 59.999 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» του Σαββάτου. Το ύψος της οφειλής τους ανέρχεται στα 4,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλοι 78.552 φάκελοι με μικροοφειλέτες αναμένεται να  «διαβιβαστούν» στις εφορίες. Συνολικά 151.923 φάκελοι περιλαμβάνονται στο δεύτερο κύμα οφειλετών που αναμένεται ο ΟΑΕΕ να στείλει για τα περαιτέρω στο ΚΕΑΟ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ 210.008 οφειλέτες εκ των οποίων 92.992 από τον ΟΑΕΕ, με συνολικές οφειλές 2,09 δισ. ευρώ.

Άλλοι 78.552 οφειλέτες με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 153 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσαν σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, να «διαβιβαστούν» στη Φορολογική Διοίκηση. Να σημειωθεί ότι, ο ΟΑΕΕ είχε στο χαρτοφυλάκιο των οφειλετών του τον Ιούλιο 391.647 οφειλέτες, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Απέναντι σε αυτό το αντιλαϊκό σαφάρι, Ομοσπονδίες και Ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να απαντήσουν απαντούν αγωνιστικά στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν πάρει απόφαση να μετατρέψουν την 1η του Οκτώβρη σε μέρα πανελλαδικής δράσης, με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις κατά περιοχή, σε ΚΕΑΟ και Εφορίες, ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις περιουσιών. (Διαβάστε εδώ σχετικά)

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ την Παρασκευή, κατέθεσετροπολογία για την άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και για αυτό εκβιάζονται και απειλούνται με κατασχέσεις, με ατομικές  ειδοποιήσεις που στέλνονται κατά χιλιάδες μέσω ΚΕΑΟ.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης