"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΚΚΕ (μ-λ): Ο λαός ν’ αντισταθεί, να διαδηλώσει, να διεκδικήσει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πέρασαν 12 χρόνια από την ημέρα που ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το περίστροφο του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο του, σημάδεψε και η σφαίρα βρήκε στην καρδιά τον δεκαεξάχρονο έφηβο. Η φωνές οργής και αγανάκτησης που ακούστηκαν από τους θαμώνες των μαγαζιών στα Εξάρχεια που έζησαν από κοντά την εν ψυχρώ δολοφονία, έγιναν εξέγερση που κράτησε πολλές εβδομάδες. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ζορίστηκε από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Την κρίσιμη στιγμή την στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα ο Κορκονέας είναι ελεύθερος. Το σύστημα ανταμείβει τους δολοφόνους που το προστατεύουν. Εμείς τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη με αγώνα και διαδήλωση.

12 χρόνια μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου οι λαοί δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες ως τις μικρότερες κι εξαρτημένες χώρες σαν τη δικιά μας, τα θύματα είναι αμέτρητα. Οι ισχυροί μπορούν να σκορπούν τον πόλεμο, τον θάνατο και την προσφυγιά αλλά δεν μπορούν και δε θέλουν να προστατέψουν τους λαούς από τον κορωνοϊό. Στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων προστίθενται τα θύματα της ασθένειας.

12 χρόνια μετά, είναι αμέτρητοι οι άνεργοι και οι φτωχοί που γέννησε η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η πολιτική του, η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών παντού στον κόσμο.about:blank

12 χρόνια μετά ο λαός μας είναι ρημαγμένος απ’ τις πολιτικές που του αφαίρεσαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Όλοι όσοι κυβέρνησαν του φόρτωσαν μνημόνια και του πήραν το ψωμί απ’ το τραπέζι.

Η κυβέρνηση αφήνει τον λαό απροστάτευτο στην πανδημία. Κάθε βράδυ μας ανακοινώνει πόσες χιλιάδες είναι τα νέα κρούσματα, πόσες εκατοντάδες είναι οι διασωληνωμένοι και τον τριψήφιο αριθμό των νεκρών. Τα βαριά πρόστιμα, οι παράλογες απαγορεύσεις και η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία που απλώνεται παντού αλλά όσους διαμαρτύρονται και διεκδικούν υγεία, εργασία και δημοκρατία.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα και ψηφίζει νόμους καρμανιόλες δικαιωμάτων για την εργασία, την εκπαίδευση, τον συνδικαλισμό. Ήλιο με ήλιο θέλει να δουλεύουμε, κόβει τον δρόμο για σπουδές στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, μας θέλει κλεισμένους στα σπίτια να μην αντιδρούμε και να μην διαδηλώνουμε. Για τον λαό η πανδημία είναι τραγωδία, για την κυβέρνηση ευκαιρία!

Αυτή η απάνθρωπη πολιτική επιβάλλεται με απάνθρωπο και φασιστικό τρόπο, με κρατική τρομοκρατία. Η κυβέρνηση δε δίστασε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο καταργώντας το άρθρο 11 του Συντάγματος και απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων για να αποτρέψει τον κόσμο να κατέβει στην απαγορευμένη από αυτήν πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συλλαμβάνει, ξυλοφορτώνει, τρομοκρατεί, εξοντώνει με πρόστιμα, σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές μα για τους φασίστες φυγάδες σαν τον Παππά ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Αυτοί που έχουν το χρήμα και την εξουσία κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ για να έχουν την υγειά τους και ο λαός πεθαίνει αβοήθητος. Βούρδουλας για τον λαό, για τον αφέντη μέλι.

Αυτόν τον άδικο κόσμο να αρνηθούμε. Να σπάσουμε τη σιωπή της καραντίνας.

Στις 6 του Δεκέμβρη τιμούμε όλους τους νεκρούς μας. Τα θύματα της πανδημίας και των πολέμων. Για μας δεν είναι αριθμοί. Τους τιμούμε όπως τους πρέπει. Με αγώνα και διαδήλωση. Δεν ξεχνούμε τα ζωντανά θύματα των πολιτικών τους, τους άνεργους και τους φτωχούς.

Στις 6 του Δεκέμβρη διαδηλώνουμε όπως διαδηλώσαμε στις 17 του Νοέμβρη και τιμήσαμε το Πολυτεχνείο, όπως διαδηλώσαμε στην απεργία στις 26 του Νοέμβρη και καταγγείλαμε τους νόμους και την πολιτική τους.

Κόντρα στις απαγορεύσεις, θα ξαναβγούμε στους δρόμους, με πανό και με συνθήματα.

Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!

Με αγώνες τιμάμε τα θύματα της κρατικής τρομοκρατίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης