"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΚΚΕ (μ- λ) Τρικάλων: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος «Τρίκκη».   Έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας που η διοίκηση του εργοστασίου προσπαθεί να επιβάλλει για να προσθέσει ένα ακόμα μέτρο στην αντεργατική της πολιτική που ήδη έχει φέρει μεγάλες απώλειες εισοδήματος και απαράδεκτες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας. Κόντρα στις απειλές της διοίκησης για απολύσεις αν δεν δεχτούν «οικειοθελώς» την περαιτέρω μείωση των αποδοχών και των δικαιωμάτων τους και κόντρα στη συμβιβασμένη στάση της διοίκησης του σωματείου, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δεν συμβιβάζονται και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν ώστε οι αποφάσεις αυτές να μην περάσουν.

Το γεγονός αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Οι αποφάσεις της διοίκησης του εργοστασίου ακολουθούν κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΔΝΤ. Αποτελούν την εφαρμογή μιας πολιτικής που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα, εντείνει την εκμετάλλευση και ενισχύει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Μια πολιτική που συνεχίζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να συνεχίσει και να επεκτείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου «Τρίκκη» και καλεί τον τρικαλινό λαό σε ενεργό συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα τους. Χρειάζεται μαζικός, παρατεταμένος αγώνας, στην πόλη μας αλλά και ευρύτερα, ώστε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης του εργοστασίου. Απαιτείται κοινός συντονισμός και αγώνας των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης και των μνημονίων, παλιών και νέων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που καλούνται να βαδίσουν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία ενάντια στον οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης