"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

ΚΚΕ Τρικάλων : Η κυβέρνηση παίζει «παιχνίδι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κλιμακώνει την επίθεση της σε μισθωτούς, εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, τσακίζει ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο για Ασφαλιστικό – Φορολογικό, που κατέθεσε η κυβέρνηση και δεν είναι ακόμη το τελικό, αφού θα πλουτίζεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα μέχρι την τελική ψήφιση του, προβλέπει ήδη:

   ⇐ Μονιμοποίηση όλων των μειώσεων στις συντάξεις και νέα μείωση για όλους, μέσω του νέου υπολογισμού και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις στις κύριες αφορούν και τους νυν συνταξιούχους, αφού το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς» που δήθεν θα τους καταβάλλεται, θα είναι προσωρινό και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

   ⇐ Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ για 20 χρόνια δουλειάς (346 για 15), που σε συνθήκες μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, ανεργίας και ημιαπασχόλησης, μετατρέπει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη σε «άπιαστο όνειρο».

   ⇐ Κατάργηση του ΕΚΑΣ, χτύπημα σε αναπηρικές συντάξεις, εφάπαξ, συντάξεις χηρείας, βαρέα κι ανθυγιεινά κλπ.

   ⇐ Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, τουλάχιστον στα 67, για πλήρη σύνταξη, με τάση παραπέρα αύξησης.

   ⇐ Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.

               ⇐ Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες κι επαγγελματίες.

   ⇐ Μείωση του αφορολόγητου και νέους έμμεσους φόρους, δηλαδή νέα φοροεπιδρομή στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα.

Τα μέτρα χτυπούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που προωθούνται νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και μειώνει δραστικά τις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας τη δράση των μεγαλεμπόρων υγείας και των ασφαλιστικών εταιριών.

Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η σύνταξη σε προνοιακό επίδομα. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη. Να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα, με την ανεργία και να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Αυτό είναι το πρόσταγμα του κεφαλαίου, αυτό υπηρετούν και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των εξαρτημένων από το κεφάλαιο αγροτών.

Όσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολλαπλά για το ασφαλιστικό, ότι κράτος και κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη

Η κυβέρνηση παραδίδει δωρεάν μαθήματα εξαπάτησης, ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τους αδύναμους. Βαφτίζει υψηλές τις συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί το πρωτοφανούς αγριότητας πακέτο του ασφαλιστικού – φορολογικού, τσακώνεται δήθεν με τους θεσμούς για τα νέα προληπτικά μέτρα. Μόνο που το επίδικο αυτής της αντιπαράθεσης δεν είναι το αν θα νομοθετηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα -σ’ αυτό έχουν ήδη συμφωνήσει- αλλά ο πιο βολικός -επικοινωνιακά- για την κυβέρνηση τρόπος νομοθέτησης.

            Συνεπώς, «το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο», γι’ αυτό και ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, με στόχο τη συνολική ανατροπή

Με λαϊκή συμμαχία και δυνατό ΚΚΕ να απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, να  διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

ΤΡΙΚΑΛΑ  27/4/2016                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης