"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Κλείνει» με διόδια η κοιλάδα – 10% πάνω η κίνηση στις σήραγγες Τεμπών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική άνοδο της κίνησης στην ΠΑΘΕ, στις περιοχές των Τεμπών και του Πλαταμώνα, επέφερε η παράκαμψη του παλιού δρόμου στην κοιλάδα με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων της εκμεταλλεύτριας εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Το αποκαλύπτει η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της επιχείρησης, Ειρήνη Ζαβρίδου, μιλώντας στον Γιάννη Ανδρεάκη (larissanet):

«Έχει παρατηρηθεί αύξηση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο από οχήματα όλων των κατηγοριών της τάξεως του 10%. Τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν είναι συγκρίσιμα λόγω των  διαφορετικών συνθηκών που επικρατούσαν πριν την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος αυτοκινητοδρόμου».

Σε ότι αφορά τις ασυνήθιστες και συνεχείς διακοπές λειτουργίας των σηράγγων που επιφέρουν την ταλαιπωρία των οδηγών η κυρία Ζαβρίδου υποστηρίζει τα εξής:

«Σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτοκινητόδρομου έγιναν ολιγόωρες διακοπές της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, για εργασίες τεχνικών ελέγχων και αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν μετά από την πραγματική λειτουργία των σηράγγων. Επιπλέον, μετά από απαίτηση του Δημοσίου ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο η εγκατάσταση εντός των Σηράγγων πρόσθετων Ερμαρίων Έκτακτης Ανάγκης ανά 50 μέτρα, τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της κάθε Σήραγγας. Επιπλέον, με τη νέα χρονιά θα γίνουν ακόμα λίγες διακοπές ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές για να πιστοποιήσει ο Ανεξάρτητος Μηχανικός την σωστή εγκατάσταση και λειτουργία τους».

Τέλος, για όσους τρέφουν αυταπάτες ότι ο παλιός δρόμος διέλευσης στην κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει ελεύθερος διοδίων, η κυρία Ζαβρίδου είναι κατηγορηματική:

«Το Υπουργείο Υποδομών έχει αποδεχθεί εγγράφως την κατασκευή του Σταθμού Διοδίων στα Τέμπη – η έγκριση της οποίας περιλαμβάνεται στη Σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ μας στις 17 Ιανουαρίου 2017.  Είμαστε εν αναμονή της έκδοσης της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες κατασκευής»…

Ζ.Η.

kosmoslarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης