"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Κορυφώνεται η αγωνία: Αδυνατούν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο πλοίο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο φορτηγά στο γκαράζ του «Norman Atlantic» και δείχνει να έχει επεκταθεί προς το κέντρο του πλοίου – Καπνοί βγαίνουν από το μπροστινό μέρος – Η ιταλική Ακτοφυλακή συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων – Άνεμοι 9 μποφόρ πνέουν στην περιοχή

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο κόσμος την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέρκυρας, με το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με την πρώτη φωτογραφία από την περιοχή της δραματικής διάσωσης, καπνοί φαίνονται να βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του πλοίου, ενώ η φωτιά δείχνει να έχει μεταφερθεί προς το κέντρο του «Norman Atlantic».

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει, από τις 10 το πρωί, την όλη επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα) του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από το γκαράζ του, ενώ έπλεε 22 ναυτικά μίλια απο τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Όπως έκανε γνωστό, με δηλώσεις του, το μεσημέρι της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νorman Αtlantic, βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή».

Όπως τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός στην περιοχή «υπάρχουν οκτώ παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από την Πύλο και την Κέρκυρα, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα αεροσκάφος C-130, ενώ πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και στο Άκτιο, προκειμένου να συνδράμουν, αν απαιτηθεί».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma έχει απογειωθεί και προσπαθεί να προσεγγίσει το φλεγόμενο πλοίο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ από τους 478 (επιβάτες και πλήρωμα), 150 άτομα έχουν ήδη μετεπιβαστεί ήδη σε σωσίβια λέμβο του κινδυνεύοντος πλοίου και 42 εξ αυτών έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια στο πλοίο «Spirit of Piraeus», που είναι δίπλα του.

Όπως ανέφερε, επίσης, στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, ενώ το επιβατηγό «Cruise Europa» έχει καθελκύσει επιτυχώς σωσίβιο λέμβο, προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια μετεπιβίβασης επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης