"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Κορυφώνεται το θρίλερ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

sy ri za

Απομακρύνεται οριστικά από ό,τι φαίνεται το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση που κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ως απάντηση σε τυχόν απαίτηση της αριστερής πτέρυγας να υπάρξει εδώ και τώρα κομματική έγκριση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς δεν θα χρειαστεί να τεθεί στην κρίση του ηγετικού οργάνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αριστερή πτέρυγα δεν θα επιμείνει στη θέση ότι πρέπει η ΚΕ να λάβει απόφαση για την κυβερνητική πορεία και πιθανότατα η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί απόψε σε κλίμα πάντως έντονης διαμάχης και συγκρούσεων, θα κινηθεί στο εξής δίλημμα: Να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο μέσα στον Αύγουστο, όπως επιθυμεί η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή να οργανωθεί έκτακτο συνέδριο για το τέλος του Σεπτεμβρίου όπως ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία των ψηφοφοριών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς αναμένεται να κατατεθούν από πολλές πλευρές διάφορες προτάσεις και η Κεντρική Επιτροπή να κληθεί να διευκρινίσει πολλά διαδικαστικά θέματα πριν φτάσει στο κεντρικό διακύβευμα.

Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιούνται αφού είναι ανάμεσα στους 17 που παραιτούνται με επιστολή τους από τη ΚΕ. Πρόκειται για τους Κοδέλα, Χατζηλάμπρου, Σωτηρίου που αναφέρονται στην ΚΟΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης