"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Κρίσιμο και με πολλά ρίσκα το στοίχημα του Υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η μικρή μας Ελλάς οφείλει να προσαρμόζει πάντοτε τις επιδιώξεις της με τα συμφέροντα των ισχυρών, προκειμένου να επιτύχει τους Εθνικούς της στόχους”, είχε πει το 1912 σε ομιλία του στη Βουλή, ο οραματιστής της Μεγάλης Ιδέας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αρκετά χρόνια αργότερα ένας άλλος Εθνάρχης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επικαιροποιώντας τα λεγόμενα του Κρητικού πολιτικού, είχε αναφωνήσει το περίφημο “Ανήκομεν εις την Δύσιν”.

Διαχρονικά όσες φορές στη νεότερη ιστορία μας οι στρατηγικές επιλογές της Ελληνικής Διπλωματίας, παρέκλιναν από τις δύο  απαράβατες αυτές σταθερές, το Έθνος το πλήρωσε ακριβά.

Όλα αυτά αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου της Γεωπολιτικής αξίας που αποκτά για τις Μεγάλες Δυνάμεις και τους ισχυρούς διεθνούς παίκτες η περιοχή μας.

Η χώρα καθίσταται εκ των πραγμάτων Ενεργειακός κόμβος αλλά ταυτόχρονα, διαθέτει ανοικτά τα Εθνικά της μέτωπα.

Τη δύσκολη αυτή εξίσωση καλείται να ισορροπήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω των κρίσιμων Υπουργείων Εξωτερικών που προΐσταται ο κ. Νίκος Δένδιας και αυτό της Ενέργειας, που ηγείται ο δικός μας κ. Κώστας Σκρέκας.

Οι έχοντες άμεση αντίληψη της διαμορφωθείσας πραγματικότητας στις Γεωστρατηγικές συμμαχίες και στον Ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας, κρίνουν τα έως τώρα αποτελέσματα ως πολύ θετικά.

Βέβαια σε αυτό το υψηλό επίπεδο άσκησης πολιτικής και συνυπολογίζοντας το ρευστό παγκόσμιο σκηνικό, το ταμείο θα γίνει στο τέλος. 

Οι ευχές πάντως όλων μας, είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ημέτερος Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας να τα καταφέρουν και να επιτύχουν τα μέγιστα για τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Κων. Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης