"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Φωτεινής Αγγέλη: Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «μάτι» η νέα συγγραφική προσπάθεια της συντοπίτισσας συγγραφέως κ. Φωτεινής Αγγέλη, με τίτλο «Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος…».

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία με την συγγραφέα να σημειώνει πως «διακαής πόθος μου είναι τα γεγονότα – μισά πραγματικά μισά μυθοπλασία -, που αναγράφονται στο βιβλίο μου, να ταξιδέψουν από γενιά σε γενιά και σαν προφορική κληρονομιά να κληροδοτηθούν στους νεότερους.

Η συγγραφέας

Η Φωτεινή Ντάφου-Αγγελή γεννήθηκε στα Τρίκαλα και ζει στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Ασχολείται με το γράψιμο από τα νεανικά της χρόνια. Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και έξι βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Στα βιβλία της διοχετεύει κυρίως όσα αυτά τα χρόνια αποκόμισε, παρατηρώντας τους ανθρώπους και ειδικά τη συμπεριφορά των γυναικών. Τη συνεπαίρνει ο αδιάκοπος αγώνας τους για να γίνουν καλύτερες σύζυγοι και μητέρες, η αμέριστη προσπάθειά τους να διακριθούν, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, καθώς και τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιορίζουν και που στο τέλος αναδεικνύονται.

Στα βιβλία της κυριαρχούν θέματα κοινωνικά, ιστορικά, αισθηματικά, με βασικότερο όλων την πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, στο σωστό και το λάθος, καθώς και τη δύναμη της αγάπης ως ηθικό ζητούμενο του ανθρώπου.

Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος…

Ο Κοσμάς και η Ελεωνόρα γνωρίζονται και ερωτεύονται παράφορα, κόντρα στον πόλεμο που μαίνεται γύρω τους. Πρώτα η Κατοχή κι έπειτα ο Εμφύλιος θα χαράξουν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή τους, με τον Κοσμά να φτάνει στα πρόθυρα του αφανισμού. Καρπός της αγάπης τους ο μικρός Λουκάς, που έναν χρόνο μετά τη γέννησή του, θα αποφασίσουν να τον αφήσουν στο ορφανοτροφείο στα Γιάννενα, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Όταν θα θελήσουν να κάνουν μια νέα αρχή όλοι μαζί, η είδηση ότι το ορφανοτροφείο καταστράφηκε από πυρκαγιά και τα ίχνη του Λουκά έχουν χαθεί θα ντύσουν στα μαύρα το ζευγάρι, που πια λογίζει τον γιο του για νεκρό, ξεσηκώνοντας θύελλα και παγωμάρα ανάμεσά τους.

Είκοσι χρόνια μετά…

Ο νεαρός φοιτητής της Νομικής, Λουκάς Πανταζής, θα επιστρέψει στο χωριό του πατέρα του όπου θα γνωρίσει τη δεκαεπτάχρονη Μέλπω. Οι δύο νέοι θα μοιραστούν έναν θυελλώδη έρωτα, σαρωτικό τόσο για την ψυχή όσο και για το σώμα τους, αλλά σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένοι σ ένα γαϊτανάκι μυστικών και προδοσίας. Άραγε η βαθιά αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλο θα μείνει αλώβητη ως το τέλος;

Τέσσερις άνθρωποι χτυπημένοι από τη μοίρα και τη ζωή αφήνουν τα χνάρια τους σε μια μικρή περιοχή της Ελλάδας, πλέκοντας μια ιστορία που; με τα χρόνια, σαν θρύλος, ψιθυρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, μεστή από έρωτα, αγάπη και θάρρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης