"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Κύμα εκδηλώσεων για τον Άρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aris

Ήταν αρκετοί οι Τρικαλινοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» για τον Άρη Βελουχιώτη, επιβεβαιώνοντας γι’ άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του κόσμου για τον θρυλικό πρωτοκαπετάνιο της Ελληνικής Αντίστασης κατά των φασιστών κατακτητών.
Στη συγκέντρωση ακούστηκαν αφηγήσεις και αναμνήσεις για τον Άρη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση απ’ τους παρευρισκόμενους και όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη ν’ αναδειχθεί επιτέλους και να τιμηθεί και στην πόλη μας όπως του αξίζει. Συγχρόνως να φτάσουν τα πραγματικά μηνύματα του αγώνα του Άρη ατόφια στη σημερινή νεολαία. Τέρμα στη σιωπή και στη διαστρέβλωση που επέβαλαν οι δυνάμεις του κατεστημένου, της υποταγής και της εθελοδουλείας.
Τονίστηκε πως οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Άρη συμπίπτουν με τα 70 χρόνια απ’ τη Νίκη των Λαών κατά του Φασισμού και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ακόμα αποφασίστηκε:

→ Η μέχρι τώρα 10μελής Συντονιστική Επιτροπή (Δ. Λιόλιος, Κ. Μιχαλάκης, Χ.Σταμόπουλος, Ελ. Ζολώτα, Ν. Μπακατσιάς, Απ. Καπούλας, Γ. Λεπενιώτης, Ι. Ρίτσιος, Μ. Σμπόνιας, Κ. Μαντζανάς) να διευρυνθεί με νέα μέλη (Βασίλης Σακκάς, Θανάσης Φυσικόπουλος, Αποστόλης Τσατσαρώνης, Συλβί Τσάλα, Αργυρώ Καραλή, Βασίλης Παπαγιάννης, Μίμης Οικονόμου, Μαρία Δημουλά) και όποιον άλλο επιθυμεί να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια.

→ Να συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις για τον Άρη καθόλο το 2015, με κορύφωμα το διήμερο 16-17 Ιούνη. Στα πλάνα είναι μια επιστημονική-ιστορική ημερίδα, συναυλία, κινηματογραφικές προβολές, παραγωγή καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού έργου με θέμα τον Άρη και την εποχή του, δημιουργία μνημείου, μετονομασία οδού και πλατείας κ.λπ.

→ Να συγκεντρωθούν οι αφηγήσεις και αναμνήσεις σε εκδοτικές προσπάθειες.
→ Ν’ αξιοποιηθούν οι εντόπιοι ιστορικοί και ερευνητές.
→ Στόχος μας: το 2015 να γίνει ένα πραγματικό «ΈΤΟΣ ΆΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» στα Τρίκαλα.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις έγραψαν την ιστορία όπως αυτές τις βόλευε, αναποδογυρίζοντας πολλές φορές την αλήθεια. Χρέος μας να γεμίσουμε τις λευκές σελίδες στην ιστορία του τόπου μας και να ξαναγράψουμε τις κακογραμμένες σελίδες.

Στη σημερινή εποχή των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και την υποταγή του στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, τα μηνύματα του Άρη για παρατεταμένο αγώνα «μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του» είναι επίκαιρα όσο ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης