"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Κώστας Αγοραστός από τα Τρίκαλα – Ισχυρή Θεσσαλία, ισχυρή εντολή!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ισχυρή  εντολή για ισχυρή Θεσσαλία ζήτησε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Κώστας Αγοραστός, μιλώντας, σήμερα  σε μια μεγάλη  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλα, προχώρησε σε έναν απολογισμό των όσων έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο τιμόνι της Περιφερείας Θεσσαλίας , υπογραμμίζοντας ότι «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας. Ακολουθήσαμε  αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε το στίγμα για την επόμενη ημέρα  της εκλογικής του νίκης, λέγοντας ότι «η καινοτομία και η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων οδηγούν σε ένα μοντέλο σταθερής μετάβασης. Έναν οικονομικό μετασχηματισμό που συμβάλει εν τέλει και στην πολιτισμική αλλαγή.Είναι συνεπώς τα Τρίκαλα η κατάλληλη αφετηρία για να ξεκινήσουμε μαζί από δω την πορεία προς την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστός παρουσίασε τα έργα που έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας με έμφαση : «Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%.  Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2019 , υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης» και πρόσθεσε «φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έγιναν ή εξελίσσονται 625 έργα συνολικού προϋπολογισμού 657.084.129,79€.  Στον τομέα της Γεωργίας έχουμε 60 έργα συνολικού προϋπολογισμού 24.168.386,68€.  Μεταξύ άλλων ολοκληρώνουμε το Φράγμα Ληθαίου συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ.  Το έργο αναμένεται να αρδεύει πάνω από 6.000 στρέμματα.  Ενώ για αγροτική οδοποιία έχουν διατεθεί 2,8 εκ ευρώ».

Όπως είπε «το μέλλον της Θεσσαλίας ξεκινάει σήμερα εδώ από τα Τρίκαλα. Στα χέρια σας κρατάτε την νίκη της 26ης Μαΐου.  Ζητώ από όλους σας  να μου δώσετε τη δύναμη, την ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής για να κερδίσουμε όλοι μαζί το αύριο. Άλλωστε τα Τρίκαλα είναι μία πόλη με προβολή στο αύριο. Μία πόλη της προόδου. Από τις πρώτες στην Ελλάδα που αγκάλισαν ένθερμα μία σειρά από τεχνολογικές δυνατότητες και επιτεύγματα. Μία πόλη της καινοτομίας. Και πιστεύουμε ότι η καινοτομία και η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων οδηγούν σε ένα μοντέλο σταθερής μετάβασης. Έναν οικονομικό μετασχηματισμό που συμβάλει εν τέλει και στην πολιτισμική αλλαγή. Είναι συνεπώς τα Τρίκαλα η κατάλληλη αφετηρία για να ξεκινήσουμε μαζί από δω την πορεία προς την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης