"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: Η ελληνική αγροτική καινοτομία κατακτά την κορυφή σε διεθνή κλίμακα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ελληνική αγροτική καινοτομία κατακτά την κορυφή και αναγνωρίζεται πλέον στην παγκόσμια αγορά, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον
συνιδρυτή και γενικό διευθυντή της εταιρείας Augmenta Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.

Η ελληνική εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της από το Βόλο και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να επεκτείνει την παρουσία της μέχρι την αμερικανική ήπειρο και να αντλήσει από επενδυτές κεφάλαια ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η καινοτομία της Augmenta είναι ένα σύστημα έξυπνης λίπανσης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και με το οποίο οι αγρότες μπορούν να προχωρούν στον εμπλουτισμό του εδάφους με την απολύτως απαραίτητη δοσολογία.

«Για την Κυβέρνηση μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η μετάβαση σε μία έξυπνη και βιώσιμη γεωργία», είπε ο κ. Σκρέκας. Προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προσέθεσε, «είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή. Με τη γεωργία ακριβείας οι Έλληνες αγρότες θα καταφέρουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να παράγουν καλύτερα προϊόντα με χαμηλότερο κόστος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης