"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Κώστας Φαμίσης: Άμεσα λύσεις στα προβλήματα του ΚΥ Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η άμεση προώθηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ενημέρωσης κλιμακίου του τοπικού ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πολιτευτή κ. Κώστα Φαμίση συνοδευόμενος από τον ΓΓ της ΤΟ κ. Καρνέζη που ξεναγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας από τον Διευθυντή του κ. Σκύφτα προκειμένου να ενημερωθούν για την επικρατούσα κατάσταση.

Φωτογραφία του Kosta Famissi.
Ειδικότερα ο κ. Σκύφτας αναφέρθηκε στα προβλήματα με τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Υγείας όπως ξηλωμένα πλακάκια στο δάπεδο, μέχρι το λεβητοστάσιο, τις τουαλέτες και τα εξεταστήρια, στα οποία εντοπίζονται προβλήματα υποδομής επισημαίνοντας πως για την έλλειψη προσωπικού, ιατρικό και νοσηλευτικό μόνο τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει στείλε σωρεία σχετικών εγγράφων αλλά το μόνο που έλαβε ήταν υποσχέσεις.

Όσον αφορά την 5η ΥΠΕ αν και καθ’ ύλην αρμόδια αρχή, δεν μπορεί επί της ουσίας να βοηθήσει, αφού δεν έχει προσωπικό για σύνταξη μελετών για σχετική προώθηση.

Κάτι τέτοιο η ΠΕ Τρικάλων θα μπορούσε να κάνει αλλά όπως είπε, ενώ σε άλλα ΚΥ του νομού Τρικάλων έχουν γίνει βελτιωτικές παρεμβάσεις, το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας δεν αντιμετωπίστηκε αναλόγως, παρόλο που τα προβλήματα είναι από καιρό γνωστά στις περιφερειακές αρχές.
Από την πλευρά του ο κ. Φαμίσης και τα μέλη του κλιμακίου χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εικόνα του ΚΥ Καλαμπάκας τονίζοντας την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την επίλυση των προβλημάτων προκειμένου αυτό να παρέχει τις υπηρεσίες που αρμόζουν στους πολίτες ντόπιους και ξένους.

Τέλος ο κ. Φαμίσης διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει αρμοδίως τα αιτήματα της Διεύθυνσής του και θα ενημερώσει προσωπικά την κ. Γεννηματά και τα κεντρικά του κόμματος ώστε να γίνουν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε υπουργείο και Βουλή..

meteoravoice

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης