"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Κ.Παπακώστα: Στήριξη των αιτημάτων των Ξενοδόχων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη χώρα μας ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής και απασχολεί περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της. Η φετινή χρονιά με την διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης, επέφερε βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις, σε ολόκληρο τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων.

Η Τρικαλινή Βουλευτής ερχόμενη πριν μερικές ημέρες, σε επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, συζήτησε με τα μέλη της, την αδυναμία του εν λόγω κλάδου να διαχειριστεί το πλήθος των οικονομικών του υποχρεώσεων, σε συνάρτηση πάντοτε με τα μειωμένα εισοδήματα του τρέχοντος έτους. Εν προκειμένω, ακόμη και όσοι από τους Ξενοδόχους έλαβαν την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, βρίσκονται σε δεινή θέση να αποπληρώσουν οικονομικές υποχρεώσεις όπως, ο φόρος εισοδήματος, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι δόσεις λοιπών ρυθμίσεων οφειλών, ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ. 

Σημειώνεται δε, πως δεδομένου του προγράμματος, που άνοιξε στις 28/09/2020 για επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας, όσοι ξενοδόχοι αλλά και υπάλληλοι λοιπών επιχειρήσεων, απασχολούν προσωπικό μέσω του Προγράμματος αυτού, δεν δύνανται να τους θέσουν σε αναστολή την περίοδο, αυτή που με κρατική εντολή παραμένουν κλειστά, αλλά ούτε και να τους απολύσουν. Συνεπώς, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τις απολαβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, κανονικά.

Τέλος, στην δήλωσή της, η Τρικαλινή Βουλευτής αναφέρει: « Στην Αναφορά μου προς τα αρμόδια Υπουργεία, παρέθεσα τους προβληματισμούς και τα δίκαια αιτήματα των Ξενοδόχων του Νομού μας, οι οποίοι κυρίως ως χειμερινός προορισμός, από τον Μάρτιο του 2020 δεν λειτουργούν, κατόπιν των κρατικών μέτρων για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Ακόμη, όμως και όσοι άνοιξαν τους δύο μήνες του καλοκαιριού, δεν κατάφεραν με τα ελάχιστα αυτά έσοδα, να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες, φορολογικές υποχρεώσεις και μισθούς υπαλλήλων. 

Όπως και κατά την προηγούμενη Αναφορά μου για την ενίσχυση των Τουριστικών Λεωφορείων του Νομού, δεν διατηρώ καμία επιφύλαξη πως οι Αρμόδιοι Υπουργοί θα προχωρήσουν σύντομα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να καλύψουν το υπάρχον κενό στον ιδιαίτερα πληττόμενο, κλάδο των Ξενοδόχων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης