"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Κ. Σκρέκας: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει σταθερά αναπτυξιακό προσανατολισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

skrekas
Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την πορεία της οικονομίας της χώρας στο 1ο τρίμηνο του 2015, δήλωσε:

Πλέον βλέπουμε και με αριθμούς την κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε. Το ΑΕΠ συνεχίζει να έχει θετικό πρόσημο, αλλά σε πορεία ελεύθερης πτώσης από το τρίτο τρίμηνο του 2014. Μια αύξουσα πορεία που επιτεύχθηκε με κόπο, σοβαρότητα και θυσίες του Ελληνικού λαού και της προηγούμενης κυβέρνησης έγινε φθίνουσα μέσα από την ανευθυνότητα, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η οικονομία ασφυκτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγκομαχούν, οι επενδύσεις εξανεμίζονται και οι πολίτες χάνουν την ελπίδα τους. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δείξει υπευθυνότητα, να καταλήξει άμεσα σε μια επωφελή συμφωνία με τους θεσμικούς εταίρους, να δώσει ανάσα στην οικονομία ώστε η χώρα να στραφεί σταθερά προς την ανάπτυξη.
Χρειάζεται επιτέλους να επιταχύνει διαδικασίες για την έναρξη του ΕΣΠΑ 2014-2020, να ξεπαγώσει πετυχημένα προγράμματα όπως το Εξοικονομώ κατ’ οίκον, να στηρίξει εργαλεία όπως το IfG, να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών με ματαιώσεις διαγωνισμών δημοσίων έργων και να αδράξει τις ευκαιρίες μέσα από επενδυτικές πρωτοβουλίες όπως το πακέτο Γιούνκερ.

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει σταθερά αναπτυξιακό προσανατολισμό και όχι να αγκομαχά για ένα θετικό πρόσημο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης