"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Λάμπρος Ντουρλιός : Γιατί συστρατεύθηκα με το ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Αποφάσισα σε αυτές τις εκλογές να συστρατευθώ μαζί του και αποδέχθηκα την-ιδιαίτερα τιμητική – πρότασή του να είμαι υποψήφιος βουλευτής , γιατί σε αυτές τις δύσκολες για τον λαό μας στιγμές κανένας δεν μπορεί να είναι απών. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Αυτήν την ώρα δεν κρίνονται οι όποιες διαφορετικές απόψεις μπορεί να υπάρχουν .
Γιατί κυβέρνηση έτσι και αλλιώς θα έχουμε. Είτε με Σαμαρά είτε με Τσίπρα ,τώρα πια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι κυβέρνηση του αντιλαϊκού μονόδρομου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι θυσίες για τον λαό δεν θα έχουν τέλος. Το ζήτημα είναι πως ο λαός θα βρει την δύναμη να αντιπαλέψει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση και μέσα και έξω από την βουλή;
Γιατί το ΚΚΕ έχει αποδείξει με αγώνες και θυσίες 96 τώρα χρόνια ότι δεν λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να οργανώσει, να εμπνεύσει και να συσπειρώσει τον λαό μας. Σ’ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στάθηκε δίπλα στον λαό μας μπροστάρης στους αγώνες . Δεν υπάρχει κατάκτηση που να μην έχει την σφραγίδα και την συμβολή του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δε θα προδώσει το λαό, δε θα μεταλλαχθεί σ’ ένα ακόμη αστικό κόμμα με αριστερή προβιά που θα βάλει πλάτη και θα δείξει ανοχή σε κυβερνήσεις που θα βυθίζουν το λαό στη φτώχεια , που θα τον μαθαίνουν να συμβιβάζεται με τη μιζέρια και τα ψίχουλα του προγράμματος της Δ.Ε.Θ., που από πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών έγινε πρόγραμμα 4ετίας.
Γιατί δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα ότι δήθεν το ΚΚΕ δεν θέλει να είναι στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση όμως πραγματικά λαϊκής εξουσίας στην οποία θα είναι πρωταγωνιστής και πρωτεργάτης το ΚΚΕ, που θα προχωρήσει στην μονομερή διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα εργοστάσια, τις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις στο εμπόριο για να μην χρεοκοπήσει ο λαός μας. Αυτή η εξουσία και αυτή η κυβέρνηση θα δώσει και οριστική λύση στα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο τι συμφέρει τον λαό μας και όχι τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους με τους οποίους κάποιοι δήθεν αριστεροί συνδιαλέγονται.
Γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα που είπε την αλήθεια στο λαό το 2012 και είχε βαριές απώλειες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Είπε την αλήθεια για τις κάλπικες υποσχέσεις και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσε στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ , επιδιώκοντας να ξεγελάσει ανθρώπους που ένοιωθαν αριστεροί. Γρήγορα όμως δικαιώθηκε. Όλα όσα τότε υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων , για αποκατάσταση των απωλειών, όλα αυτά σήμερα τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Από την αναδιανομή του πλούτου το 2012 φτάσαμε στην αναδιανομή της φτώχειας το 2015.
Γιατί το ΚΚΕ δεν έδωσε και δεν θα δώσει εξετάσεις στο Τέξας , στο Κόμο , στο Σίτυ του Λονδίνου, σ’ όλους αυτούς που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «αρπακτικά και γύπες των αγορών». Εξετάσεις θα δώσει μόνο στο λαό, όπως κάνει δεκαετίες τώρα.
Γι’ αυτό την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός και ο λαός, για να μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα ,να παλέψει για ανάκτηση των απωλειών, ν’ ανοίξει δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο και όχι να πουλά ψεύτικες ελπίδες, τάζοντας 2 ευρώ τη μέρα σ’ αυτούς που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαϊ .

Σ’ αυτές τις εκλογές , στα ανανεωμένα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, βρισκόμαστε πολλοί νέοι άνθρωποι , που παρά τις όποιες ιδιαίτερες απόψεις μας αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ στις ερχόμενες μάχες.
Είναι ώρα κι αυτοί που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του ή επιφυλάσσονται ακόμη για κάποιες θέσεις του να σκεφτούν: Ό,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά. Όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε και ο λαός. Να σκεφτούν αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα τους.

Δυνατό ΚΚΕ , λοιπόν, γιατί στις 26 Γενάρη θα είναι η μόνη φιλολαϊκή αντιπολίτευση στα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Λάμπρος Ντουρλιός – Μηχανολόγος Μηχανικός
Υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης