"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Λάμπτοπ και τάμπλετ στους άπορους μαθητές από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την κάλυψη των αναγκών των μαθητών των σχολείων του δήμου Νεάπολης – Συκεών των οποίων οι γονείς δεν έχουν αντικειμενική δυνατότητα να προμηθευτούν συσκευές για να ενταχθούν στο «ηλεκτρονικό» σχολείο, αναλαμβάνει ο δήμος. Εδώ και δέκα ημέρες ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ξεκίνησε τις διαδικασίες και ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τις ανάγκες.

Πρόκειται για τους μαθητές περισσότερων από 80 σχολείων, λυκείων γυμνασίων και δημοτικών που λειτουργούν στον δήμο Νεάπολης Συκεών. Ζητήθηκε από τους διευθυντές να καταγράψουν με επιστολές τους προς τους γονείς τις ανάγκες των παιδιών σε τάμπλετ ή φορητούς υπολογιστές, προκειμένου εφόσον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραχωρηθούν από τον δήμο. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα όλα τα παιδιά να συνδεθούν διαδικτυακά με τα σχολεία τους και να συμμετάσχουν στα μαθήματα τόσο τα ασύγχρονα που έχουν επεκταθεί ήδη σε όλα τα σχολεία, όσο και το online μάθημα που ξεκίνησε ήδη σε ορισμένα.

Ήδη πολλοί διευθυντές, επισημαίνοντας στους γονείς ότι πρέπει να δηλωθούν οι  πραγματικές ανάγκες και οι οικογένειες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα απόκτησης συσκευής, έχουν καταγράψει τα αιτήματα και αυτά διαβιβάζονται στον δήμο. Παρόμοια κίνηση ξεκίνησε και το υπουργείο Παιδείας για όλα τα σχολεία της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης