"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Λάρισα – Εξαφανίστηκε μοναχός μαζί με τα κειμήλια!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άφαντος, από προχθές το μεσημέρι, έχει γίνει ένας δόκιμος μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς που φεύγοντας για ένα… «τάμα», στην πραγματικότητα στις βαλίτσες του μετέφερε όσα κλοπιμαία μπορούσε να κουβαλήσει.

Ο 45χρονος έφυγε ξαφνικά από το μοναστήρι και μαζί του «χάθηκαν» μια λειψανοθήκη με οστά του Αγ. Αιμιλιανού, εικόνες της Παναγίας, ευαγγέλια και μετρητά του μοναστηριού, μιας μονής, που σε πρόσφατη εκδήλωση στη Λάρισα με αφορμή την έκδοση λευκώματος, από ομιλητές χαρακτηρίστηκε «προπύργιο της Ορθοδοξίας» αλλά και «σπάνιο μνημείο βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης ανεκτίμητης αξίας».

Ο δόκιμος μοναχός – που αναζητείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. – βρήκε την ευκαιρία να φύγει από το μοναστήρι με τα κλοπιμαία, προχθές που ηγούμενος και μοναχοί έπρεπε να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση της Μονής. Έτσι επιστρέφοντας προχθές το απόγευμα στη Μονή, ενόψει και της βραδινής ακολουθίας διαπίστωσαν την αδικαιολόγητη απουσία του 45χρονου, ενώ με θλίψη διαπίστωσαν ότι μαζί του, απουσίαζαν πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια της Μονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 45χρονος υπήκοος Ρουμανίας προ διμήνου, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατέφυγε στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονα μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αγιά (στον δρόμο προς Μελιβοία) δηλώνοντας ότι θέλει να γίνει μοναχός. Επιτυγχάνοντας με την καλοσύνη του και την ευγένειά του να πείσει τους ελάχιστους μοναχούς για το… αγαθό των προθέσεών του.

Έτσι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε όλα τα μέρη της Μονής με αποτέλεσμα φεύγοντας προχθές το μεσημέρι, να έχει πάρει μαζί του, μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία εδώ και 30 χρόνια φυλάσσονταν ελάχιστα λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες (μία της Παναγίας και μία δεύτερη με τα Εισόδια της Θεοτόκου) αρχαιολογικής αξίας καθώς φιλοτεχνήθηκαν τον 18ο αιώνα, δύο Ευαγγέλια του 19ου αιώνα (Βενετίας), έναν φορητό υπολογιστή (laptop) αλλά και μετρητά ύψους περίπου 4.000 ευρώ που φυλάσσονταν για τις ανάγκες της Μονής σε διάφορα μέρη.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της «Ε», ο μέχρι πρότινος… δόκιμος μοναχός όταν ρωτήθηκε – από εργαζόμενους που προχθές το μεσημέρι εκτελούσαν εργασίες στο μοναστήρι – πού πάει, φέρεται ειπών ότι θα πάει στον Τύρναβο όπου του είχαν «τάξει ένα αρνί» και πως θα επιστρέψει. Έτσι επιβιβάστηκε σε ταξί που είχε καλέσει από την Αγιά και βρέθηκε στη Λάρισα.

Μοναχοί συνέχισαν να τον αναζητούν χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι, ο ηγούμενος της Μονής να καταγγείλει την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς καταθέτοντας παράλληλα μήνυση σε βάρος του 45χρονου.

Να σημειωθεί πως εφόσον τα στοιχεία που δήλωσε ο δόκιμος μοναχός στη Μονή είναι τα αληθινά του στοιχεία, τότε πρόκειται για έναν… «γνώριμο» της ΕΛ.ΑΣ. από παλαιότερη κλοπή σε ενορία άλλου νομού.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης