"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Λάρισα – Ξεκινούν τα συλλαλητήρια των αγροτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σιγά –σιγά οι αγρότες που ετοιμάζονται για τα πρώτα συλλαλητήρια. Αυτό τόνισε σήμερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τη διοίκηση της ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. κ.Ρίζος Μαρούδας ο οποίος παρουσίασε την σημερινή κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και την αγωνιστική τους διάθεση να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα τους. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα παρακάτω: «Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων αυξάνουν συνεχώς, εκτός από τα μνημόνια και την νέα ΚΑΠ υπάρχουν στον νομό μας σοβαρά προβλήματα, όπως το βαμβάκι που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις και πρέπει οι παραγωγοί να αποζημιωθούν στο 100% για να επιβιώσουν. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την τιμή, οι παραγωγοί παραδίδουν βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια χωρίς να γνωρίζουν τιμή και χρόνο πληρωμής.

Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ

Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ

Μεγάλα πρόβλημα υπάρχει στις χαμηλές τιμές των πράσινων μήλων της Αγιάς, με τον καπνό στην Ελασσόνα αλλά και σε άλλα προϊόντα. Σαν ομοσπονδία θα συνεχίσουμε τις συσκέψεις στα χωριά, στις 7 Νοεμβρίου θα γίνει συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου με αγροτικά μηχανήματα των αγροτών της περιοχής που διαμαρτύρονται για την παραγωγή και την τιμή του τσίπουρου, στις 12 του μήνα καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην πανεργατική συγκέντρωση σε πόλεις του νομού, στις 2 Δεκεμβρίου πανφαρσαλινό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πλατεία των Φαρσάλων όπου καλούμε τους κτηνοτρόφους, εμπόρους και φορείς της περιοχής».
Τώρα παίρνονται αποφάσεις για ανάλογα συλλαλητήρια, τον Νοέμβριο, σε Αγιά, Ελασσόνα και γενικότερα στην περιοχή του κάμπου. Τον Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα αποφασιστεί η κλιμάκωση και οι μορφές του αγώνα τους.
agrotikes kinitopoiiseisΣε ερώτηση δημοσιογράφων αν προτίθενται να κατέβουν ενωμένοι στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται ο κ. Μαρούδας ξεκαθάρισε λέγοντας τα εξής: «Θα πρέπει να μην επιτρέψουμε να υπάρξει διάσπαση του αγροτικού κινήματος, με μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση, ο αγώνας που κάνουν οι αγρότες είναι επιβίωσης. Στις συσκέψεις που κάνουμε στα χωριά της περιοχής, βλέπουμε ότι υπάρχει οργή, υπάρχει αγανάκτηση, υπάρχει διάθεση για αγώνα»
. Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου οι μέχρι τώρα συγκεντρώσεις ήταν μαζικές. Τέλος στις αρχές του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβούλιου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης