"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Λίγη ντροπή δεν έχουν; – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Μου έλεγε πεινάω και έλεγα υπομονή παιδί μου να πάρω τα 533 ευρώ»

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που λιποθύμησε στη Ρόδο μίλησε για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία.

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί τα απαραίτητα και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο.» είπε η μητέρα του κοριτσιού.

«Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1.000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης  απάντησε πως «δεν φταίει το κράτος που λιποθύμησε το κοριτσάκι στη Ρόδο. Γιατί το κράτος έχει κάνει δομές και δεν μπορεί να ξέρει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Υπάρχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Αναρωτιέμαι έχει δοκιμάσει κάποιος από τους κρατικούς αξιωματούχους να ζήσει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 85,00 € κάθε μήνα; Λίγη ντροπή δεν έχουν;

Είναι επιτακτική ανάγκη να στραφούμε στην αισχρή διαχείριση του κράτους που μοιράζει τους πόρους σε εορτασμούς και σε παγκάκια με μίζες εκατομμυρίων την ώρα που οι συνάνθρωποι μας πεινάνε.

Ο καθένας μας ως απλοί πολίτες κάνουμε ήδη ό,τι μπορούμε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Όμως η λύση είναι στην κεντρική διοίκηση και στις προτεραιότητες που έχει βάλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης