"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Τρικκαίων : Nτροπή ο σκυλοκαυγάς πάνω στο δικαίωμα στη δουλειά εκατοντάδων συμβασιούχων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Να, λοιπόν, που ο σκυλοκαυγάς κυβέρνησης, πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, ΝΔ πάνω στο δικαίωμα στη δουλειά εκατοντάδων συμβασιούχων στους δήμους έκανε τη «δουλειά του». Το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο παρέπεμπε εργαζόμενους και δήμους η κυβέρνηση, για να δοθεί λύση, αποφάσισε χτες, ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων (που γίνεται από το τέλος του 2015), παράνομη και η πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει! Απλά ντροπή!

Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και η ΝΔ, πιθανά, τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση γιατί δικαιώθηκαν στην αντάρα που έστησαν καιρό τώρα με το ζήτημα.

Η κυβέρνηση από την άλλη μπορεί, για μια ακόμη φορά, να νίπτει τα χέρια της ως Πόντιος Πιλάτος και να επικαλείται υποκριτικά ότι τάχα “ήθελε αλλά δεν μπόρεσε”! Χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύμα τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.

Στο Δήμο Τρικκαίων εργάζονται 40 συμβασιούχοι που αν απολυθούν οι συνέπειες στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας-ιδιαίτερα αυτή την εποχή- θα είναι πολύ σοβαρές. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι ολοφάνερες. Από το 2016 φαινόταν τα αδιέξοδα που γεννούσε και όξυνε η πολιτική της.

Η ανάγκη για άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων δεν υπήρξε ποτέ. Άλλωστε οι εργαζόμενοι που ήρθαν στους δήμους δεν μπήκαν από το παράθυρο αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

Απαιτούμε , έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, από την την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας, κατακαλόκαιρο, γυμνές από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει τώρα το προσωπικό.

Απαιτούμε από την  κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ , μέλος της οποίας είναι και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης – κεφαλαίου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Η προετοιμασία και η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Μάη είναι μια αποφασιστική απάντηση! 

 

Μάης  2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης