"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Λαμπρά εόρτασε το επιβλητικότερο μοναστήρι των Μετεώρων – ΒΙΝΤΕΟ

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΕΩΡΑ – Αναστάσιος Βόπης Να αξιοποιούν τα χαρίσματα του αγίου πνεύματος προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος από την πανηγυρίζουσα ιερά μονή αγίας Τριάδας Μετεώρων.

“Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να μην μας φανερώθηκε σωματικά όπως ο Χριστός, αλλά μας φανερώνεται συνεχώς μέσα από τις δωρεές που μας παρέχει”, υπογράμμισε ο κ. Θεόκλητος που τέλεσε τη θεία λειτουργία της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος και πρόσθεσε πως “είναι Αυτό που καθοδηγεί, ζωογονεί, συγκροτεί και αγιάζει την εκκλησία και βοηθάει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον Θεό ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν για τη σωτηρία της ψυχής τους”.

Από την επιβλητική ιερά μονή της αγίας Τριάδας, ο μητροπολίτης Σταγών, αναφέρθηκε στα χαρίσματα του αγίου πνεύματος λέγοντας πως “ο Θεός μας δώρισε την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθοσύνη, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια” και συμπλήρωσε πως “τα χαρίσματα αυτά εμφυτεύονται από το Άγιο Πνεύμα μέσα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου”.

Ο κ. Θεόκλητος που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, τον καθηγούμενο της μονής, αρχιμανδρίτη Δομέτιο Ντελλή, τον καθηγούμενο της μονής αγίου Νικολάου Αναπαυσά, αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Κάσσο και πλειάδα κληρικών, έκλεισε ευχόμενος “το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τις ζωές και να θερμαίνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων”.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθε ευλαβικά στην μετεωρίτικη ιερά μονή για να προσευχηθεί και να παρακολουθήσει τις λατρευτικές ακολουθίες, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής.

Η ιερά μονή που χρονολογείται από το 1458 είναι χτισμένη στην κορυφή ενός απότομου και μεμονωμένου βράχου. Ακόμη και σήμερα παραμένει σε λειτουργία μαζί με άλλα πέντε μοναστήρια, όπου οι λιγοστοί μοναχοί αγωνίζονται για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της μετεωρίτικης πολιτείας.

Να αναφερθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου όλες οι μονές των Μετεώρων υποδέχονται και πάλι κανονικά προσκυνητές, έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεναν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης