Ένα σημαντικό έργο για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών και τη μείωση του κόστους παραγωγής στο Τοπικό Διαμέρισμα Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Τρικάλων διεκδικεί να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για την υποβολή προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Παλαιομονάστηρου» συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:  «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, του Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας εργαζόμαστε καθημερινά συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής. Με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. 
Γιατί τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια. Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων για την αποταμίευση νερού και την άρδευση αγροκτημάτων στο T.Δ. Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων συνολικής επιφανείας (1.280,00) στρεμμάτων.
Συνοπτικά, στο αντικείμενο περιλαμβάνονται τα εξής επί μέρους έργα:
–    Κατασκευή διώρυγας υδροληψίας μήκους 1.200 m
–    Κατασκευή λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 251.200  m3
–    Κατασκευή τεχνικών έργων λιμνοδεξαμενής (φρεάτιο υδροληψίας, φρεάτιο τροφοδοσίας και φρεάτιο εισόδου)
–    Κατασκευή περιμετρικής οδού λιμνοδεξαμενής
–    Κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου με αντλητικό συγκρότημα
–    Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους περίπου 8.080 m
–    Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κτλ).

(*) φωτογραφία αρχείου