"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Μέχρι τέλος Αυγούστου έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία το μεσαίο τμήμα του Ε65

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με τελετές εγκαινίων και κορδέλες ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνεται η οδύσσεια των αυτοκινητόδρομων σφραγίζοντας δέκα χρόνια περιπετειώδους διαδρομής που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, στραγγίζοντας παράλληλα κάθε κοινοτικό και εθνικό πόρο.

 Με τα εγκαίνια του τμήματος Ξυνιάδα – Τρίκαλα, μήκους 79 χιλιομέτρων, που αποτελεί τη μόνη εκκρεμότητα από τα μεγάλα έργα και την ολοκλήρωση στα τέλη του μήνα, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για τα έργα παραχώρησης που κινδύνευσαν τουλάχιστον δύο φορές να καταρρεύσουν.

 

Η ολοκλήρωση των έργων έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα με καταληκτική ημερομηνία, πλην λιγοστών εξαιρέσεων, τα τέλη Αυγούστου. Οι απαλλοτριώσεις που αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη αιτία καθυστερήσεων στον Ε65 (Ξυνιάδα -Τρίκαλα), που κατασκευάζει επίσης η ΓΕΚ-Τέρνα, ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (!) με τη βασική οδική αρτηρία να είναι έτοιμη.

Λόγω απαλλοτριώσεων στα πρώτα 2-3 χλμ. του Ε65 στην Ξυνιάδα θα δοθεί αρχικά ένας κλάδος που θα έχει διπλή κυκλοφορία.

Εκκρεμότητες υπάρχουν κυρίως στο σημείο σύνδεσης μεταξύ της παλιάς εθνικής και του νέου οδικού άξονα.

Εκτιμάται ότι το έργο που διασχίζει τον κάμπο των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (πάνω από 2 τόνους) στο κομμάτι αυτό θα χρειαστεί οι οδηγοί να περιμένουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με την παράδοση του Ε65 θα λειτουργήσουν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων, στους Σοφάδες με κόστος για τα Ι.Χ. 3,10 ευρώ και στα Τρίκαλα με 1,95 ευρώ.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμη τη λειτουργία και δύο πλευρικών σταθμών στους κόμβους Ανάβρας και Τρικάλων.

της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης