"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: 49 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράιστσερτς καθώς όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 49. Όπως διευκρίνισε 41 από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο τζαμί Αλ Νουρ στο οποίο έγινε η πρώτη επίθεση και οι 7 στο ταζμί Λίνγουντ ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι ο ένας έχει κατηγορηθεί για δολοφονία και θα οδηγηθεί το Σάββατο στο δικαστήριο ενώ οι άλλοι έχουν συλληφθεί για κατοχή όπλων και πυρομαχικών και η εμπλοκή τους με την υπόθεση ερευνάται.

Οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 48 και όλοι φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Στα νοσοκομεία λειτουργούν 12 χειρουργεία με ορισμένους εκ των τραυματιών να χρειάζεται να υποβληθούν σε πολλαπλές επεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους. 

«Οι μόνες λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ό,τι συνέβη είναι πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας,Τζέσικα Άρντερν, στις πρώτες της δηλώσεις μετά το μακελειό. Η ίδια πρόσθεσε ότι «αν και επί του παρόντος δεν έχουμε υπόνοιες ότι υπάρχουν άλλοι δράστες, παραμένουμε σε εγρήγορση». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η χώρα έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης