"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Μαρούλα Κλιάφα : … Και τα καημένα Τρίκαλα Θεός να τα φυλάξει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δανείστηκα για τίτλο ένα παιδικό λάχνισμα μιας και ο δημοτικός άρχοντας κ. Απόστολος Παππάς – εξελέγη  με την ψήφο του τρικαλινού λαού- συνδιοικεί την πόλη.

Ενοχλημένος ο κ. Παππάς από τον χαρακτηρισμό «ασχετοσύνη» έσπευσε να ξεπατικώσει την ιστορία – τι Ζαρκάδι και Ψαρρά, τι Ναυαρίνο  και συνθήκη των Σεβρών αράδιασε προκειμένου να μας θαμπώσει με τις ιστορικές του γνώσεις.

Σωστό παραλήρημα.
Και στο τέλος κατέληξε σε ένα σοφό συμπέρασμα. Για να τολμήσω να κριτικάρω το σκεπτικό της επιτροπής ονοματοθεσίας του Δήμου Τρικκαίων εικάζει ότι είμαι «ακούσιο βαποράκι» πολιτικής του αντιπάλου και για να αντιτίθεμαι στη μετονομασία της κεντρικής γέφυρας, σε γέφυρα Ελληνογαλλικής φιλίας, σίγουρα είμαι «κρυπτομοναρχική». 

«Ομολογήστε το τουλάχιστον ευθέως. Η ειλικρίνεια εκτιμάται», γράφει.

Ως εκεί φθάνουν οι αντιληπτικές του ικανότητες.  Μόνο που εδώ υπάρχουν δυο προβληματάκια για τον κ. Παππά.

1) Αγνοεί ο καημένος πως πρόεδρος του αντιβασιλικού αγώνα στο δημοψήφισμα του 1974 ήταν ο άντρας μου, ο Κώστας Κλιάφας, με αντιπρόεδρο τον Κώστα Παπαστεργίου, πατέρα του νυν Δημάρχου.
2) Οι προσωπικές μου θέσεις και απόψεις βρίσκονται στα βιβλία μου. Θα μου πείτε: Περίμενες να είναι αναγνώστης σου ο κ. Παππάς; Όχι βέβαια. Η λογοτεχνία δεν είναι μπροσούρα. Απαιτεί αναγνώστες με πνευματική  επάρκεια και καλλιέργεια.
Μαρούλα Κλιάφα   

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κ. Κλιάφα είναι γνωστή τόσο για το λογοτεχνικό της έργο, όσο και για το ιστορικό-ερευνητικό. Το δημοτικό συμβούλιο το ξέρει αυτό, όπως και ο κ. Δήμαρχος. Η απορία αρκετών δημοτών είναι: γιατί δεν ζητούν τη βοήθειά της για κάθε σχετικό ζήτημα; Αρνήθηκε ποτέ τη βοήθειά της σε κανέναν; Είναι εξόχως λυπηρό να έχουμε ανθρώπους βέρους Τρικαλινούς, με βαθιά γνώση της ιστορίας της πόλης μας και να μην τους εμπιστευόμαστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης