"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Μείωσαν τον τζίρο οι Κυριακές και οι… εκπτώσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

agora
Αδεια ταμεία για τις περισσότερες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις άφησαν πίσω τους το δεκαήμερο των ενδιάμεσων ανοιξιάτικων εκπτώσεων και το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό της εμπορικής κίνησης που έκανε η ΕΣΕΕ.

Παρά το γεγονός πως οι έμποροι υποστηρίζουν ότι έκαναν εκπτώσεις μέχρι και 40% στις τιμές των προϊόντων, έρευνα της ΕΣΕΕ δείχνει πως στα ταμεία τους τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 20% σε σχέση με την περσινή περίοδο, με αποτέλεσμα να αμφισβητούν ευθέως πλέον τον «κανόνα» ότι οι εκπτώσεις δίνουν ώθηση στον τζίρο των καταστημάτων.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά είναι ότι μόνον οι 5 στους 60 εκπροσώπους αναφέρουν πως τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής τους αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου. Το μεγαλύτερο τμήμα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η μείωση της αγοραστικής κίνησης κινήθηκε στο 11-20%.

Η θέση αυτή, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της ΕΣΕΕ, βρίσκεται πολύ κοντά και στη λογική του υπουργείου Οικονομίας που δέχεται εισηγήσεις να καταργήσει εντελώς τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους της άνοιξης και του φθινοπώρου.
psonia
Αρνητικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε επιχειρήσεις μεγάλων αστικών κέντρων, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου δεν επέδρασε θετικά στο ύψος των πωλήσεων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η επιπλέον μέρα που άνοιξαν οι επιχειρήσεις δεν αύξησε τον συνολικό τους τζίρο, καθώς οι δύο στις τρεις την Κυριακή 3 Μαΐου δήλωσαν ότι σημείωσαν τζίρο μικρότερο από τον μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αν σε αυτό το ποσοστό συνυπολογιστεί το 23% των επιχειρηματιών που δήλωσαν ότι την Κυριακή οι πωλήσεις τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, πρακτικά προκύπτει πως μόλις μία στις δέκα επιχειρήσεις επωφελήθηκε από την επιπλέον μέρα λειτουργίας.

Περίπου το 60% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα, ενώ ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι δεν θα επηρεάσει και μόλις το 15% θεωρούν ότι θα συμβάλει θετικά στον συνολικό τζίρο του δεκαημέρου.

ekptoseis-20121
efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης