Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας και κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Ντίνου Μπάρδα με επιτελείο γεωπόνων του ΕΛΓΑ Λάρισας και  επικεφαλής την Προϊσταμένη κα Xριστίνα Τσιλούλη με θέμα τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και τις καταστροφές που προκάλεσαν στις καλλιέργειες βαμβακιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης   καθώς και ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε Τρικάλων κ. Μανώλης Γουγουλάκης.
Ακολούθησε  αυτοψία στις πληγείσες βαμβακοκαλλιέργειες για να  διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών που έφεραν σε απόγνωση τους παραγωγούς και  αποφασίσθηκε η άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων αποζημίωσης από τους παραγωγούς και τους επιτόπιους ελέγχους από αρμόδιους γεωπόνους  θα οριστεί το ύψος των αποζημιώσεων.