"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια μεγάλη γιορτή που ενισχύει την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για τη δράση με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, από τις 09.00 – 13.00, στα Τρίκαλα, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η δράση συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τον ΣΚΑΙ και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, είναι η ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».

Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες που βρίσκονται στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

Σε μια περιοχή, όπως η δυτική Θεσσαλία, που πρωτοπορεί στον τομέα της ανακύκλωσης, η δράση αποκτά πρόσθετο ρόλο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς και το skai.gr, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνεχίζουν, όπως αναφέρεται σχετικά, την εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, «για να κινητοποιηθούμε, να αλλάξουμε συνήθειες και να βάλουμε την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές μας συνήθειες».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης