"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου για την Ελασσονίτισσα Άννα Καλώτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συγκίνηση προκαλεί η κινητοποίηση των πολιτών στο κάλεσμα για βοήθεια στην 33χρονη Άννα Καλώτη από την Ελασσόνα.
Η 33χρονη πάσχει από εγκεφαλικό όγκο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευμεγέθης, επεκτεινόμενος στην αριστερή γεφυροπαρεγκεφαλική γωνία, είναι στέρεα προσκολλημένος στα κρανιακά νεύρα, στο εγκεφαλικό στέλεχος (σημείο που περνούν όλα τα νεύρα του σώματος) και περιβάλλει την αριστερή και δεξιά σπονδυλική αρτηρία.
Οι βλάβες, οι οποίες έχουν προκληθεί, είναι σπανιότατες και τα περιστατικά που είναι καταγεγραμμένα στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά λίγα. Λόγω των ιδιαίτερων αυτών ανατομικών συνθηκών η επέμβαση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έγκαιρα, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κινητικού προβλήματος και κατά συνέπεια η σωματική αναπηρία.
Επίσης η ασφαλής και πλήρης αφαίρεση του όγκου, προυποθέτει ο χειρούργος να υποστηρίζεται από νευροφυσιολόγο, ειδικότητα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Επομένους για όλους αυτούς τους λόγους κρίνεται αναγκαία η άμεση μετάβασή της σε εξειδικευμένο νευροχειρουργικό κέντρο στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Η συμμετοχή των πολιτών στην έκκληση για βοήθεια είναι μεγάλη, έχουν συγκεντρωθεί ήδη περισσότερα από 36.000 ευρώ ενώ ο στόχος είναι 70.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της επέμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερανικός λογαριασμός διατίθεται από το υπουργείο εσωτερικών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ( άρθρο 19 του Ν 2889/2001 (ΦΕΚ 37 Α)και άρθρο 12 του Ν 2920/2001 (ΦΕΚ 131 Α) έπειτα από αίτηση και προσκόμιση όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών .Αφορά μόνο τη δαπάνη για το συγκεκριμένο χειρουργείο, σε περίπτωση που η 33χρονη δεν μεταβεί για το χειρουργείο τα λεφτά πηγαίνουν στην Πρόνοια.
Για να συγκεντρωθούν τα χρήματα υπάρχουν κουτιά αγάπης σε διάφορα σημεία τόσο στην Ελασσόνα όσο και στην Λάρισα, ενώ μπορούν να καταθέτουν χρήματα και στον λογαριασμό:
ΕΡΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού: 5045-052061-727
IBAN: GR 1801720450005045052061727
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΑΛΩΤΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τέλος στη προσπάθεια συγκέντρωσης βοηθούν και οι ομοεθνείς του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Κοινότητα Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, οι οποίοι διοργανώνουν φιλανθρωπική βραδιά για την Άννα Καλώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης