"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Μεθοδικά και υπεύθυνα βαδίζει προς τις περιφερειακές εκλογές ο Βασίλης Κακάλιας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζει για την σεμνότητα με την οποία πολιτεύεται στο πλευρό του  Νίκου Τσιλιμίγκα με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» κάτι που αποδεικνύεται και από την άποψή του πως: «πολιτική είναι διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι επαγγελματική ενασχόληση».

Στην κριτική του για την περιφερειακή αρχή του Κ. Αγοραστού επισημαίνει πως: «τομείς όπως η υγεία, η διαχείριση των υδάτων,  η διαχείριση των απορριμμάτων, ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, η ενίσχυση της μεταποίησης εμφανίζουν μια υστέρηση που αποτυπώνεται και από την χαμηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων μέσω των διαφόρων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων».

  1. κ. Κακάλια από την Ιατρική την οποία υπηρετείται χρόνια στην Πολιτική. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σ αυτη την απόφαση;

Πιστεύω ότι τόσο ο χώρος της ιατρικής όσο και της πολιτικής είναι συνυφασμένος με την προσφορά στο συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι και oχώρος της πολιτικής χρειάζεται ανανέωση τόσο σε πολιτικές πρακτικές όσο και σε πρόσωπα. Θα ήθελα λοιπόν και εγώ με την σειρά μου να συμβάλω, με όσες δυνάμεις διαθέτωκαι ανάλογα με την εμπιστοσύνη που θα μου δείξουν οι πολίτες, προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι είναι επίκαιρη  όσο ποτέ η ρήση του Βέλγου συγγραφέα Paul Carvel που έλεγε ότι «Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική.»

  1. Γιατί επιλέξατε την περιφέρεια και όχι την κεντρική πολιτική σκηνή ή τον α’ βαθμό τοπική αυτοδιοίκησης;

Όσον αφορά για τον δήμο Φαρκαδόνας όπου έλκω και την καταγωγή μου, θεωρώ ότι όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών που κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία καθώς και σειρά συνεργατών τους, είναι έμπειροι αυτοδιοικητικά και ώριμοι πολιτικά έτσι ώστε να λειτουργήσουν εποικοδομητικά για το συμφέρον του δήμου στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Για την κεντρική πολιτική σκηνή δεν θεωρώ ότι η μέχρι τούδε πολιτική μου εμπειρία και δράση θα μου επέτρεπαν να διεκδικήσω με αξιώσεις  μια θέση σε αυτή.

Η περιφέρεια με τη σειρά της αναπτύσσει ευρύ πεδίο δράσεων και δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και σε τομείς όπως η υγεία , η προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, η πολιτική προστασία, κοινωνική συνοχή κ.α.

Έτσι λοιπόν ο β’ βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης παρότι χρίζει εμβάθυνσης είναι πολύ κρίσιμος για την ανάδειξη, ενδυνάμωση και ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής .

  1. Η επιλογή της καθόδου σας με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» έχει να κάνει με την προσωπική σχέση που έχετε με τον καθηγητή  Νίκο Τσιλιμίκγα;

Δεν είναι τόσο η προσωπική σχέση, όσο το ήθος και ύφος που πρεσβεύει στη θεώρηση της πολιτικής. Πάντα θεωρούσα ότι η πολιτική είναι διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι επαγγελματική ενασχόληση.

Έτσι παρά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς τελικά αποδέχθηκα την πολύ τιμητική του πρόταση να αποτελέσω και εγώ μέλος μια επίλεκτης ομάδας συνυποψηφίων που συγκροτούν ένα αξιόλογο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο για τον νομό μας.

  1. Υπηρετείται τον χώρο της Υγείας και έρχεστε σε επαφή με αρκετούς κατοίκους του νομού Τρικάλων. Ποια προβλήματα σας μεταφέρουν;

Καταρχήν  λόγο και της φύσης της δουλειάς μου συνήθως γίνομαι μάρτυρας παραπόνων για τη δυσλειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας. Ζητήματα όπως η προσβασιμότητα των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών καθώς και θέματα που προκύπτουν από ελλείψεις σε βασικές υποδομές, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των απόψεων που ανταλλάσω με τους πολίτες.

Από κει και πέρα όταν μας δύνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε, άλλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες αποτελούν ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης καθώς και η απίστευτη γραφειοκρατία και η πολυδαίδαλη νομοθεσία που διαπερνά οριζοντίως και καθέτως όλες τις υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

  1. Πιστεύεται πως ο νομός Τρικάλων θα μπορούσε να τύχει καλύτερης προσοχής από την παρούσα αρχή του κ. Αγοραστού;

Αν και αναμφίβολα η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο, σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα.  Η κριτική μου εστιάζει στο ότι δόθηκε έμφαση μονοδιάστατα σε δράσεις πολιτικής προστασίας  και δημιουργίας υποδομών κυρίως στο τομέα των μεταφορών. Έτσι τομείς όπως η υγεία, η διαχείριση των υδάτων,  η διαχείριση των απορριμμάτων, ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, η ενίσχυση της μεταποίησης εμφανίζουν μια υστέρηση που αποτυπώνεται και από την χαμηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων μέσω των διαφόρων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

  1. Γιατί να στηρίξει κάποιος το Βασίλη Κακάλια;

Ας μου επιτραπεί να μην το προσωποποιήσω αλλά να το γενικεύσω. Στις εκλογές αυτές δίνεται η δυνατότητα στον ψηφοφόρο πέρα από πολιτικές, να επιβραβεύσουν ή να αποδοκιμάσουν και πρόσωπα. Τους δίνεται η δυνατότητα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και ευκαιρία σε νέα πρόσωπα που έχουν διάθεση να δοκιμασθούν και να προσφέρουν. Πρόσωπα νέα τα οποία ακηδεμόνευτα θα αποφασίζουν και θα ενεργούν αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης