"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ : Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ πρέπει να νικήσουν!

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKKI

 

 

Οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» βρίσκονται μπροστά στον ωμό εκβιασμό που δέχονται σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα μας από την εργοδοσία: Ή περικοπές στους μισθούς σας ή απολύσεις!

Είναι γνωστό ότι το Εργοστάσιο Γάλακτος, όπως και όλες εν γένει οι μονάδες της «Ένωσης Συνεταιρισμών Ν. Τρικάλων» (όπως λεγόταν παλιά), με τη βοήθεια και των μνημονιακών νόμων και πολιτικών των τελευταίων χρόνων, έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό τον συνεταιριστικό και κοινωνικό τους χαρακτήρα και προσομοιάζουν με ιδιωτική εργοδοσία, χρησιμοποιούν την αυθαιρεσία και την σκληρότητά τους κατά των εργαζομένων, που τους θέλουν χωρίς δικαιώματα, μισθούς πείνας, με σκυφτό το κεφάλι και αναλώσιμους.

Ως Μέτωπο Λαού Τρικάλων δηλώνουμε την πλέρια συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και στηρίζουμε τα αιτήματά τους, που είναι:

– Να συνεχίσουν να ισχύουν οι συλλογικές μας συμβάσεις και να ενταχθούν σε αυτές και οι νέοι εργαζόμενοι της επιχείρησης που προσλήφθηκαν από το 2012 και μετά.

– Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας που καθυστερούν.

– Να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία(ωράρια, ρεπό, άδειες κ.τ.λ.).

 

Ο αγώνας των εργαζομένων του ΤΡΙΚΚΗ είναι μέρος του αγώνα των Τρικαλινών και όλου του ελληνικού λαού ενάντια συνολικά των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είναι μέρος του αγώνα του αγωνιζόμενου Λαού κατά των μνημονιόδουλων πολιτικών, της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων προστατών της. Είναι αγώνας του Λαού κατά του Κατεστημένου και των υπηρετών του.

Ως Μέτωπο Λαού είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και με κάθε πρακτική συνδρομή κάθε είδους που θα μας ζητηθεί.

Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης, κάθε σωματείο, συνδικάτο, σύλλογος, κίνηση, φορέας ή συλλογικότητα του τόπου πρέπει να συμπαραταχθεί με τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ σ’ ένα Παντρικαλινό ΔΙΧΤΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Ν’ αντιδράσουμε όλοι μαζί, γιατί έρχεται η σειρά όλων μας, αν σωπάσουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης