"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Με επιτυχία ο 75ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για 75η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε σήμερα τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία “Θαλής”. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME.

Φέτος, για πρώτη φορά, είχαμε τη δημιουργία τριών εξεταστικό κέντρων στο νομό μας, που ήταν α) το 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, β) το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και δ) το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 285 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Κάθε χρόνο περίπου 15.000 μαθητές της χώρας μας συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πρώτο μαθηματικό διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς. Το 20% περίπου των μαθητών, που προκρίνονται από την πρώτη φάση, λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη που είναι «Ο Ευκλείδης» η οποία θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. Η πρώτη αποτελείται από μαθητές γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές λυκείων. Θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2015), στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ελλάδα, Μάιος 2015), και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ταϊλάνδη, Ιούλιος 2015).

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, μας επισήμανε: «Σήμερα, Σάββατο πρωί, 285 μαθητές του νομού μας προσήλθαν οικειοθελώς ώστε να ασχοληθούν με μαθηματικά προβλήματα και ασκήσεις. Και φέτος είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Τα οφέλη για τον καθένα μαθητή είναι πολλαπλά. Και την προηγούμενη σχολική χρονιά, μαθητές μας εκπροσώπησαν τη χώρα μας και κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Κάκλα για τη συνεργασία, καθώς και τους σαράντα συναδέλφους μας Μαθηματικούς για την καθοριστικής τους βοήθεια, ώστε όλα να κυλήσουν σήμερα ομαλά και στα τρία εξεταστικά κέντρα».

thalis2 thalis3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης