"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Πράσινης Κιβωτού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με επιτυχία στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» η ημερίδα που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ «Πράσινη Κιβωτός» μετά την ολοκλήρωση του έργου: «Ανάδειξη ορεινών και ημιορεινών περιοχών Τρικάλων, Κόζιακας – Περτούλι», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος με τίτλο «Ασπροπόταμος –Κόζιακας …εκεί όπου απλόχερα εμφανίζεται η τέχνη της φύσης» από τους συντελεστές του έργου.

Την ημερίδα αλλά και το έργο της Πράσινης Κιβωτού παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλοί συντοπίτες μας και όχι μόνο.
Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Μίνα Καλκάνη, μέλος του Δ.Σ της Πράσινης Κιβωτού, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση. Ακολούθησε η Πρόεδρος της «Πράσινης Κιβωτού» κ. Ελένη Τζιότζιου-Μηλιώνη, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη της προσωπικής αφύπνισης του καθενός από εμάς σε θέματα που αφορούν στη φύση και στο περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια ο Διευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. κ. Βάιος Κουτής ανέπτυξε το θέμα «Το LEADER ως μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου».

Στη συνέχεια ο κ. Βάιος Μαλέκας, ο ταμίας της Πράσινης Κιβωτού και συντονιστής της εξέλιξης του έργου, αναφέρθηκε στα «Σημεία -Κλειδιά του έργου» και τέλος τον λόγο πήρε ο κεντρικός εισηγητής κ. Δημήτρης Γούσιος, ο οποίος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ανέπτυξε το θέμα: «Νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη της περιοχής Κόζιακα – Περτουλίου – Ασπροποτάμου».

Η ημερίδα σκοπό και στόχο είχε την ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών Κόζιακα – Περτουλίου – Ασπροποτάμου που σχετίζονται με την ξεχωριστή ταυτότητα της περιοχής.

Απ’ όλους τους εισηγητές αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου έλαβαν χώρα πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις και συναντήσεις, με σημαντικότερη αυτή της συλλογής και καταγραφής στοιχείων από την συγγραφική ομάδα της «Πράσινης Κιβωτού», τα οποία αποτυπώνονται στο βιβλίο – λεύκωμα.

Μέσα από τις σελίδες του εν λόγω βιβλίου αναδεικνύονται η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, οι παραγωγικές δραστηριότητες, τα τοπικά προϊόντα, οι εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, και γίνονται προτάσεις για μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η ΑΜΚΕ «Πράσινη Κιβωτός» είναι μια εθελοντική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που αποσκοπεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον – στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, «ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΥΠΑΙΘΡΟ».

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Σοφία Δρούγκα και ο Πρόεδρος της ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους παραβρισκόμενους το βιβλίο – λεύκωμα «Ασπροπόταμος – Κόζιακας …εκεί όπου απλόχερα εμφανίζεται η τέχνη της φύσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης