"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Με συναυλία του Χρήστου Θηβαίου το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά τη μαζική συμμετοχή μας στο πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος για 26η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, τις θερινές cine-προβολές που διοργανώσαμε και φέτος στο υπαίθριο θεατρακι του Ληθαίου, το Μαθητικό Φεστιβάλ, την παρέμβαση των μαχητικών οργανώσεων στον πεζόδρομο της Ασκληπιού ενάντια σε ολα τα ναρκωτικά, ξεκίνησε η προετοιμασία για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα. Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση η προετοιμασία στηρίζεται στην όρεξη και το μεράκι των μελών και φίλων της ΚΝΕ.

Με συναυλία του Χρήστου Θηβαίου το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα
Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε το ταξίδι του το μεγάλο νεολαιίστικο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη! Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς.
Στο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ,τη 1η Σεπτέμβρη, ξεχωρίζουν η θα πολιτική ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και η μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες, αφιερώματα, θα παίξουν τοπικά μουσικά σχήματα, θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος κ.α. Ήδη διακινείται το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την περιοχή και μπορούν όλοι να το προμηθευτούν.
Η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ, καλεί τους νέους και όλο τον λαό της περιοχής να δώσουν το παρόν, να έρθουν με τους προβληματισμούς τους, να συζητήσουν μαζί μας, και να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτισμικό γεγονός της νεολαίας στην πόλη των Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης